Przycisk monostabilny

Sterownik dwukanałowy
Post Reply
akren
Posts: 19
Joined: Sat Jan 27, 2018 3:28 pm

Thu Mar 08, 2018 8:15 am

Kiedy będzie oprogramowanie na ROW-y umożliwiające przestawienie je na działanie jak przycisk monostabilny? Bramy jakoś działają przy obecnym ustawieniu, choć jest to niewygodne. Podłączyczem ROW-2 pod ściemniacz DIM-30- kiepsko z działaniem lub nie działa.
User avatar
wojtas567
Posts: 1721
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Mar 08, 2018 8:54 am

W instrukcji:
https://supla.zamel.pl/wp-content/uploa ... rukcja.pdf
na str 21 jest jak wejść w zmianę ustawień opis dotyczy LED ale poniżej będziesz miał też przyciski.
Pozdrawiam
Wojtek
akren
Posts: 19
Joined: Sat Jan 27, 2018 3:28 pm

Thu Mar 08, 2018 12:12 pm

Ok. Ale czy ROW-2 będzie działał jako monostabilny? Jakiś czas temu w rozmowie telefonicznej z przedstawicielami Supla, poinformowano mnie, że dopiero pracują nad zmianą oprogramowania.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Mar 08, 2018 12:14 pm

Wejścia możesz ustawić jako bistabilne lub monostabilne. Tak było od samego początku. W Zamelu chyba sami nie wiedzą co mają ;)
Doprecyzuj jeszcze " kiepsko z działaniem lub nie działa".
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Mar 08, 2018 12:22 pm

Może Tobie chodzi o wyjście w ROW-02, które dopiero podłączasz do DIM-30 ?
Jeżeli tak to nie jest zbyt wygodne rozwiązanie. Musiałbyś wyjście ROW-02 podłączyć do wejść góra/dół w DIM-30 z tym, że w aplikacji miałbyś jeden kanał do ściemniania, a drugi do rozjaśniania przy czym musiałbyś pamiętać aby wyłączaj jeden jak naciskasz drugi. Takie średnie rozwiązanie.
akren
Posts: 19
Joined: Sat Jan 27, 2018 3:28 pm

Thu Mar 08, 2018 12:31 pm

Podłączyłem tak jak piszesz. A masz pomysł na inne rozwiązanie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Mar 08, 2018 12:44 pm

Szczerze to nic obecnie do tego DIM-a nie pasuje. Musiałbyś mieć w aplikacji roletę albo bramę.
Ewentualnie musiałbyś poczekać na funkcję automatu schodowego, który pojawi się wraz z nowym cloudem to wtedy ustawiasz na obu kanałach czas 0.5 sek. i jako tako to by wyglądało choć do ideału daleko.
akren
Posts: 19
Joined: Sat Jan 27, 2018 3:28 pm

Wed Sep 11, 2019 7:19 pm

Czy funkcja automatu schodowego jest już dostępna? Jeżeli tak to jak ją uruchomić?
Pozdrawiam.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Sep 11, 2019 10:06 pm

ROW-01/02 w dotychczasowych wersjach nie będzie miał takiej funkcji.
Post Reply