Strona 3 z 5

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 3:32 pm
autor: Ranger
Dalej to samo, po wpisaniu dany i kliknięciu SAVE wyświetla się żółty komunikat Data saved, wciskam na chwilę config i dioda zaczyna migać ale powoli, jak go przytrzymam to zaczyna migać szybko i włącza się jedna lampa i jeśli w tym momencie próbuje wpisać jeszcze raz dane to po wciśnięciu Save pokazuje się: User conflict. Natomiast jeśli przytrzymam przycisk dwa razy do szybkiego migania to po wpisaniu danych i wciśnięciu Save pokazuje się: Wifi - Connecting...

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 3:42 pm
autor: pzygmunt
To wygląda na to, że sprzedawca który Ci sprzedał ten sprzęt bawił się nim i podłączył pod swoje konto.
Musi je usunąć zanim Ty będziesz mógł je dodać.

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 4:00 pm
autor: Ranger
To co powinienem zrobić?
Zakupiłem go przez internet ze sklepu https://www.elektrykasklep.pl/

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 4:04 pm
autor: pzygmunt
Podaj mi GUID (odczytane ze strony konfiguracyjnej) to sprawdzę czy rzeczywiście ktoś ten moduł wcześniej użył. Podam Ci wtedy kto.

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 4:49 pm
autor: Ranger
FE21D265DF9EED742FC5C0F8DB779287

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt sty 25, 2019 8:46 pm
autor: pzygmunt
Rzeczywiście ktoś wcześniej używał tego modułu (15.01.2019) i musi usunąć go ze swojego konta abyś Ty mógł go używać.
Chyba, że to Twoje konto. Napisz na priv-a na jakim adresie masz założone konto.

Jeżeli się potwierdzi, że to nie Twoje konto, będziesz musiał napisać do sprzedawcy o zaistniałej sytuacji.

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: ndz lut 17, 2019 11:29 am
autor: Ranger
Jeden chyba dość ważny detal... po zakończonej konfiguracji w zakładce Moja SUPLA należy usunąć urządzenie ze swojego konta i zainstalować je ponownie, przydałoby się to uwzględnić w pliku z opisem FIX'u ;)

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt mar 27, 2020 7:57 pm
autor: kapsa@vp.pl
Witam.
Problem u mnie podobny jak wcześniej opisywany, zakupiłem nowe 2szt row-02 jeden śmiga bez problemu drugi niestety nie o nr:044564.
Pokazuje w cloud jako row-01.
Postępowałem według instrukcji od Ernesta, ale niestety nie pomogło. Po instalacji nowego softu już nawet nie widzę go w cloud mimo że dodanie nowego urządzenia przebiega pomyślnie.
Jakieś sugestie, czy szukać pomocy u producenta?
GUID: FE2F98E549B77F336DD9B164FE3ED505
Pozdrawiam.

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt mar 27, 2020 8:17 pm
autor: miroph
Masz włączone dodawanie urządzeń w cloudzie?
Jak zachowuje się dioda na sterowniku?
Poślij namiary na PW - jak nic nie uda się zrobić to wyśle ci nowy w Poniedziałek.

Re: ROW-02 widoczny jako ROW-01

: pt mar 27, 2020 8:19 pm
autor: kapsa@vp.pl
Mam oczywiście włączone dodawanie urządzeń, to nie pierwszy mój Row, ale z tym walczę już drugi dzień.
Dioda w stanie config miga oczywiście szybko, a po dodaniu urządzenia do Cloud (mimo że go fizycznie tam nie ma) miga powoli a trzecie mignięcie jest dłuższe.