ROW-02 widoczny jako ROW-01

Sterownik dwukanałowy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 286
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pt mar 27, 2020 8:58 pm

A jak wejdziesz w tryb konfiguracji i połączysz się z wifi urządzenia, wejdziesz na adres 192.168.4.1 to jaki komunikat jest w Last state?
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
kapsa@vp.pl
Posty: 23
Rejestracja: sob sty 06, 2018 4:04 pm

pt mar 27, 2020 9:31 pm

LAST STATE: WiFi - Connecting
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 27, 2020 11:06 pm

Przełącz w tryb konfiguracji.
Połącz się z jego siecią WIFi
Otwórz http://182.168.4.1 i wyślij mi na priv-a screena tak aby był widoczny GUID.

Spróbuj też utworzyć hotspot i połączyć moduł przez ten hotspot. Byś może router coś blokuje.
kapsa@vp.pl
Posty: 23
Rejestracja: sob sty 06, 2018 4:04 pm

sob mar 28, 2020 6:04 am

Zrzut ekranu przesłany.
Połączenie poprzez Hotspota, również nie pomaga.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 28, 2020 2:42 pm

Hotspota mogłeś puścić przez domową siec WIFi co mogło nie rozwiązać problemu. W screenie masz domain not found m. Albo wstawiłeś gdzieś adres serwera ze spacja albo Twoje dns-y nie działają poprawnie. Wpisz jeszcze raz z palca „svr11.supla.org”. Jak to nie pomoże to wpisz IP 46.105.55.80
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 29, 2020 1:54 pm

Możesz wrócić do adresu svr11.supla.org.
Już wiem w czym problem. Urządzenie zostało uaktualnione wg. niniejszej procedury
viewtopic.php?f=35&t=4143&start=10

Z jakiegoś powodu nie zostało usunięte z automatu (weryfikuję dlaczego) z konta do aktualizacji i cały czas występował
po tej aktualizacji konflikt użytkowników ponieważ używasz tego samego serwera.

Już powinno być OK.
Przepraszam za zaistniałą sytuację :oops:
kapsa@vp.pl
Posty: 23
Rejestracja: sob sty 06, 2018 4:04 pm

ndz mar 29, 2020 2:04 pm

Tak pojawił się ale nadal jako Row-01.
Przeprowadzić od początku procedurę od Ernesta?
kapsa@vp.pl
Posty: 23
Rejestracja: sob sty 06, 2018 4:04 pm

ndz mar 29, 2020 3:21 pm

Przeprowadziłem ponownie procedurę aktualizacja urządzenia, urządzenie działa ale nadal jako Row-01 a WerOpr 2.7.9.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 286
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

ndz mar 29, 2020 3:22 pm

Wydaje mi się że przejdziemy do punktu 2. Zajmę się tym jutro.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 29, 2020 3:47 pm

kapsa@vp.pl pisze:
ndz mar 29, 2020 3:21 pm
Przeprowadziłem ponownie procedurę aktualizacja urządzenia, urządzenie działa ale nadal jako Row-01 a WerOpr 2.7.9.
Daj mi jeszcze godzinę. Weryfikuję dlaczego nie chce się zaktualizować do wersji dla ROW-02.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-02”