Zamel ROW-02 nie łączy się do WiFi

Sterownik dwukanałowy
Post Reply
radekp
Posts: 4
Joined: Wed May 22, 2019 8:30 pm

Wed May 22, 2019 9:08 pm

Dobry wieczór, problem jak w temacie - poniżej kilka szczegółów i prośba o pomoc.
Podłączam to urządzenie do sieci WiFi w pracy i działa bez problemu, gdy łączę się do swojej sieci WiFi w domu, mam cały czas status WiFi Connecting. Prawdopodobnie chodzi o specyficzne ustawienia sieci, zrobiłem pod to osobne Wifi, parametry:
Encryption Mode: TKIP&AES
Authentication Mode: WPA/WPA2 PreSharedKey
Wyłączyłem Firewall na ruterze i wciąż to samo.
Z logów rutera dostaję taki komunikat (po mac adresie widzę, że chodzi o zamela)

2019-05-22 20:02:55, [2.4G], [vap1], {hmac_ap_up_rx_disasoc::DISASSOC rx, Because of err_code[8], received disassoc frame from source addr B4:XX:XX:XX:8A:50.}
2019-05-22 20:02:55, [2.4G], [vap1], {hmac_mgmt_send_deauth_frame:: DEAUTH TX : to b4:XX:XX:XX:8a:50, status code[7]}
User avatar
pzygmunt
Posts: 5747
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed May 22, 2019 9:31 pm

Jaki router ? Jaka nazwa sieci WIFi?
radekp
Posts: 4
Joined: Wed May 22, 2019 8:30 pm

Thu May 23, 2019 5:52 am

Router to:
EchoLife HS8145V GPON/EPON Terminal (CLASS B+/PX20 - huawei

W nazwie sieci są duże i małe litery oraz numerki
User avatar
pzygmunt
Posts: 5747
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu May 23, 2019 6:28 am

Próbowałeś uaktualnić firmware tego routera ?
Czy obie sieci 2.4Ghz i 5Ghz mają różne nazwy ?
radekp
Posts: 4
Joined: Wed May 22, 2019 8:30 pm

Thu May 23, 2019 10:22 am

Obie sieci (2,4 i 5) maja różne nazwy. Zrobiłem jeszcze jedna na 2,4 specjalnie dla zamela, eksperymentując z uwierzytelnianiem i szyfrowanie i tez nic. Nie robiłem uaktualnienia routera - spróbuje to zrobić, ale do soboty jestem poza domem, wiec pewnie w niedziele. Jak coś Ci przyjdzie do głowy, daj znać
Pozdrawiam i dzięki
Radek
User avatar
pzygmunt
Posts: 5747
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu May 23, 2019 3:44 pm

Miałem taki przypadek, że użytkownik miał problemy z podłączeniem ROW do sieci jak jego nazwa sieci WiFi miała taką postać:

"Orange_Swiatlowod_7891" po zmianie na "Orange7891" momentalnie ruszyło.
radekp
Posts: 4
Joined: Wed May 22, 2019 8:30 pm

Thu May 23, 2019 4:13 pm

W nazwie nie ma innych znaków niż małe i duże litery oraz numerki. Może coś jeszcze pokombinuje ze zmiana nazwy...
Post Reply