Wyłącznik dotykowy

Sterownik dwukanałowy
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sie 27, 2019 10:10 am

Witam. Zamontowałem właśnie row02 i mam wyłącznik dotykowy i nie chce mi działać. Z aplikacji działa i na przewodach jak zewrze tez dziala zapalanie a na dotyku niestety nie. Jakaś porada?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 27, 2019 10:24 am

Nie jestem pewien czy pod wejście jakie jest zastosowane w ROW można podłączyć taki włącznik.
Przykładowo wystarczy, że zwykły włącznik ma podświetlenie i już nie będzie działać.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sie 27, 2019 10:32 am

No to beznadziejnie. Całe życie pod górę
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 27, 2019 10:40 am

Prześlę info do Zamel-a. Może będą mieli na to jakiś pomysł.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 178
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt sie 27, 2019 10:44 am

A co masz na wyjściu tego wyłącznika dotykowego? Powinieneś mieć L. Wtedy też powinno dzialac. Poslij model owego łącznika.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sie 27, 2019 12:22 pm

Sterownik zakupiłem w chinach i podłącza sie go jak zwykły czyli faza na wejscie i dwa przewody do lampy.
Załączniki
IMG_20190827_141652.jpg
IMG_20190827_141652.jpg (2.96 MiB) Przejrzano 501 razy
IMG_20190827_141637.jpg
IMG_20190827_141637.jpg (3.21 MiB) Przejrzano 501 razy
1566908383509.jpg
1566908383509.jpg (3.73 MiB) Przejrzano 501 razy
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sie 27, 2019 12:24 pm

Na razie zamontowałem zwykły wyłącznik dwu pozycyjny
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 899
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sie 27, 2019 12:31 pm

Ten łącznik dotykowy jest zasilany poprzez obwód żarówki. A ponieważ ROW-02 odcina przekaźnikiem fizycznie obwód, to dotykowy w ogóle nie jest zasilany.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sie 27, 2019 12:37 pm

Ale wyłacznik normalnie swieci i jak sie nacisnie to zmienia kolor na czerwony
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 899
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sie 27, 2019 12:39 pm

Rozrysuj schemat, jak to masz podłączone.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ