ROP-1I ROW-1

Sterownik dwukanałowy
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 10:26 am

Witam mam zamontowny ROP-1 i chcialbym do tego dolozyc ROW-1 gdysz ROP-1ma pilota nasciennego i nie chcialbym z niego rezygnować ale terz chcialbym modz sterowac oswietleniem przez ROW-1 prosil bym o schemat podlaczenia z gory dziekuję
Załączniki
20210120_183006.jpg
20210120_183006.jpg (5.23 MiB) Przejrzano 136 razy
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2021 3:21 pm przez ramar4, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 1:42 pm

Proszę:
ROP-ROW.jpg
ROP-ROW.jpg (167.52 KiB) Przejrzano 335 razy
W ROW-01 łącznik ustawiony jako bistabilny.

Ps.
Pytasz się o ROW-01 w dziale dotyczącym ROW-02.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 1:56 pm

Dziekuje ci bardzo
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 2:45 pm

a jesli włacznika nie chcę to bez in1 podlączam tak bo w moim przypadku mam pilota do ropa
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 2:52 pm

Tak
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 3:27 pm

Dziękuje ci i nie będzie między nimì zadnego konfliktu? a co do forum ze piszę w row2 o row1 wybacz nie ogarńiam tego
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 5:53 pm

Czy nie będzie żadnego konfliktu to musisz sam sprawdzić. Teoretycznie nie powinno być, ale to tylko elektronika. Na dodatek wielkich częstotliwości.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 6:08 pm

OK rozumiem a powiesz mi jeszcze czy zmiane na bistabilny to muszę wykonać w cloud w row 1 czy to inaczej jakoś się robi?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1745
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 6:19 pm

Musisz wprowadzić ROW-01 w tryb konfiguracji, podłączyć się do Wi-Fi emitowanego przez ROW-01, wejść na stronę http://192.168.4.1 i tam zmienić.
Choć jeśli dobrze pamiętam, to domyślnie jest właśnie ustawienie na bistabilny.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ramar4
Posty: 261
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm
Lokalizacja: Szydłowiec
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 6:27 pm

znalazłem jeszcze cos takiego od pzygmunta i nie wiem czy on jest na monostabilny możesz zerknąć na załącznik
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-02”