SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12455
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

To jest oczekiwane zachowanie. Jak zaczekasz dwukrotność ustawionego czasu to przekaźnik się rozłączy.
Krańcówka się nie przegrzeje. One są przystosowane również do tradycyjnych przycisków, które zawsze "podają" napięcie w którymś kierunku.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3000
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

fuxxiasty pisze: śr wrz 22, 2021 10:08 am Witam serdecznie,
a ja mam inny problem :) Mianowicie wszystko z aplikacji działa prawidłowo. Jednakże jeśli zamykam lub otwieram roletę z przycisków to owszem roleta się otwiera lub zamyka ale po wykonaniu jednej z zadanych czynności nie słychać na końcu aby rozłączał się przekaźnik w efekcie czego supla cały czas podaje napięcie na roletę. Dopiero po ponownym naciśnięciu na przycisk słychać rozłączenie przekaźnika.
Nie chce aby krańcówka cały czas dostawała napięcie bo może się przydarzyć jej uszkodzenie i roleta zwyczajnie się uszkodzi.
Przekaźnik wyłączy się mniej więcej po czasie równym czasowi pełnego zamknięcia/otwarcia (tzn. po dojechaniu do skrajnej pozycji, jeszcze przez ten czas będzie załączony przekaźnik).

Jeśli nie masz ustawionych czasów całkowitego otwarcia/zamknięcia, to timeout na wyłączenie tego przekaźnika jest ustawiony chyba na około 10 min (nie pamiętam dokładnie).
fuxxiasty
Posty: 3
Rejestracja: śr wrz 22, 2021 10:05 am

klew pisze: śr wrz 22, 2021 10:24 am
fuxxiasty pisze: śr wrz 22, 2021 10:08 am Witam serdecznie,
a ja mam inny problem :) Mianowicie wszystko z aplikacji działa prawidłowo. Jednakże jeśli zamykam lub otwieram roletę z przycisków to owszem roleta się otwiera lub zamyka ale po wykonaniu jednej z zadanych czynności nie słychać na końcu aby rozłączał się przekaźnik w efekcie czego supla cały czas podaje napięcie na roletę. Dopiero po ponownym naciśnięciu na przycisk słychać rozłączenie przekaźnika.
Nie chce aby krańcówka cały czas dostawała napięcie bo może się przydarzyć jej uszkodzenie i roleta zwyczajnie się uszkodzi.
Przekaźnik wyłączy się mniej więcej po czasie równym czasowi pełnego zamknięcia/otwarcia (tzn. po dojechaniu do skrajnej pozycji, jeszcze przez ten czas będzie załączony przekaźnik).

Jeśli nie masz ustawionych czasów całkowitego otwarcia/zamknięcia, to timeout na wyłączenie tego przekaźnika jest ustawiony chyba na około 10 min (nie pamiętam dokładnie).
Eh ja niecierpliwy :D Faktycznie, po 40 sekundach przekaźnik odpuszcza. Bardzo dziękuje. W takim razie mam jeszcze inny problem ale to u kolegi.

Kolega ma rolety zakładane 13 lat temu i ma centralkę do nich. W każdej puszcze z włącznikiem ma jakąś płytkę sterującą, która prawdopodobnie jest podpięta bezpośrednio do centralki. Z tego co widziałem, to tam jest niskie napięcie sterujące i chyba nie bardzo można podpiąć tam sterownik od SUPLI. Czy przerabialiście takie tematy ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12455
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Ustal co dokładnie tam w środku sieci i załóż do tego osobny temat. Wrzuć może jakieś zdjęcia.
fuxxiasty
Posty: 3
Rejestracja: śr wrz 22, 2021 10:05 am

pzygmunt pisze: śr wrz 22, 2021 11:10 am Ustal co dokładnie tam w środku sieci i załóż do tego osobny temat. Wrzuć może jakieś zdjęcia.
W sumie o tym samym pomyślałem jak skończyłem wysyłać posta :D Nie róbmy offtopa, święta racja. Wiedza będzie łatwiej dostępna dla potomnych.
zuchnet
Posty: 46
Rejestracja: wt lip 06, 2021 8:05 am

Panowie mam pytanie.
Posiadam rolety sterowane tylko z pilota czy da sie to spiąć z SRW 01 ?
Z rolety wychodzi mi trzy przewody.

Dzięki za każdą wskazówkę
2 x SBW-02,
2 x MEW-01
2 x ROW-01
1 x PNW-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12455
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jakiej firmy ? Raczej tylko przez wpięcie się w pilota.
zuchnet
Posty: 46
Rejestracja: wt lip 06, 2021 8:05 am

Dzięki wkrótce podam firmę rolet.

Pozdrawiam
2 x SBW-02,
2 x MEW-01
2 x ROW-01
1 x PNW-01
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 1018
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

Najlepiej jak podasz dokładny model silnika. Są na rynku silniki radiowe, które mogą być obsługiwane dodatkowym sterownikiem i są też takie, które nie mogą. Nawet jeśli będziesz miał silnik do którego będziesz mógł podłączyć sterownik to przy SRW-01 nigdy nie będziesz widział prawidłowego stanu rolety jeżeli dokonasz jej otwarcia za pomocą pilota.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Juszczaczek1
Posty: 86
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

A rolety Portos z przyciskami radiowymi PEN1 Przełącznik radiowy 1-kanałowy można jakoś sterować supla ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”