SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
BomaszN
Posts: 20
Joined: Fri Nov 17, 2017 8:52 am

Tue Dec 05, 2017 12:32 pm

Panowie,

czy udało się dojść do jakichś wniosków? U mnie dziś po instalacji pierwszego SRW-01 podobne objawy.

Zmontowane przed puszką - wszystko działa. Po wstawieniu do puszki następujące objawy:
- sterowanie z klawiszy - reagują na co 4-5 komendę, przekaźnik strzela za każdym razem
- sterowanie z aplikacji - telefon wibruje po każdej akcji, roleta reaguje tylko na komendy otwórz do końca i zamknij do końca (tylko czasem) otwórz/zamknij praktycznie nie działa; co jakiś czas moduł się rozłącza, aplikacja wraca do ekranu wyboru modułu i kropka czerwona. Po sekundzie znów zielona, ale moduł zareaguje dopiero po którejś komendzie

Zauważyłem także, że po chwili nie używania - zareagował na kilka komend z telefonu bez problemu.

Moduł jest zainstalowany na praktycznie nowej rolecie, instalacja nowa miedziana, 5m od nadajnika wifi
Aktualny system:
4xSRW-01 | 1xPNW-01 | 1xSonoff Basic + DS18B20 | 1xSonoff TH10 + AM2301
Still to connect:
1xROW-02 | 1xSonoff Basic | 2xSonoff TH10
User avatar
Ernest
Posts: 147
Joined: Tue Oct 04, 2016 6:37 am

Tue Dec 05, 2017 2:16 pm

Hej,

No i stało się to czego bardzo nie lubię, mamy mały problem, który wszystko wskazuje, mamy już rozwiązany. Czekamy na ostateczne potwierdzenie od Daro ale jeżeli wszystko będzie OK to proszę wszystkich, u których wystąpił problem z SRW-01 o zgłaszanie się do mnie. Tysiące elementów składowych i niestety mieliśmy małą wpadkę z komponentem - który powoduje niestabilność urządzenia SRW-01. Więc jeżeli ktoś odnotuje problem proszę o info na priv w tytule SRW-01 LEPSZY MODEL - wysyłamy poprawioną wersję na nasz koszt. Chętnie zbieram info zwrotne :)

Przepraszam za problem !!!
Ernest
mikers
Posts: 24
Joined: Sun Apr 23, 2017 7:31 am

Tue Dec 05, 2017 3:00 pm

Wadliwa jest jakaś partia od nr do, czy "chybił trafił" ?

Jeszcze pytanko podłaczyłem SRW-01 i na srv7. wszystko działa jak należy, ale jak w rzucić go na własny serwer na malinie 2.0. ?jest tylko logowanie po meilu w konfiguracji SRW-01?

Chyba czeka mnie aktualizacja maliny.
daro
Posts: 15
Joined: Sun Oct 15, 2017 5:51 pm

Wed Dec 06, 2017 7:29 pm

Działa! W końcu chciałbym odtrąbić sukces :)

Firma Zamel bardzo szybko się do mnie odezwała i podesłała kolejnego dnia poprawioną wersje. Nie odzywałem się tak długo bo chciałem zamontować wszystkie sztuki i dobrze je przetestować. Dziś mogę stwierdzić, że moduł działa w 100% bez względu czy jest w puszcze czy wisi na zewnątrz. Podziękowania dla Ernesta i Pana Mirka za szybką reakcje i telefoniczną pomoc.
Brzmi jak krypto reklama :lol: ale życzę sobie i wszystkim takiego podejścia sprzedawcy do ewentualnych problemów ;)

@pzygmut - również dziękuje za rady no i oczywiście za rozrysowanie podłączenia, po trzecim module podłączałem już bez ściągi :lol:

Teraz zabieram się za harmonogramy i czekam za opcją "grupy".
Last edited by daro on Wed Dec 06, 2017 9:18 pm, edited 1 time in total.
miroph
Posts: 27
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Wed Dec 06, 2017 9:14 pm

Witam. Cieszę się, że mogliśmy pomóc. W końcu zadowolenie klienta z naszych produktów jest najważniejsze. A nie chodzi tutaj o "krypto reklamę" lecz o rzetelne podejście do indywidualnego klienta. Zawsze jesteśmy otwarci kiedy przychodzi problem z jakimkolwiek urządzeniem.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
augusto
Posts: 24
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:44 pm

Sun Dec 10, 2017 3:16 pm

WItam

Jak wygląda kwestia sterowania centralnego roletami poprzez SRW-01 ? Mam wyprowadzone klawisze centralne na piętrach i przekaźniki z centrali alarmowej. Nie miałem jeszcze modułu w ręku więc stąd to pytanie ?

Pozdrawiam
User avatar
pzygmunt
Posts: 5710
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Dec 11, 2017 9:41 am

augusto wrote:
Sun Dec 10, 2017 3:16 pm
WItam

Jak wygląda kwestia sterowania centralnego roletami poprzez SRW-01 ? Mam wyprowadzone klawisze centralne na piętrach i przekaźniki z centrali alarmowej. Nie miałem jeszcze modułu w ręku więc stąd to pytanie ?

Pozdrawiam
Jakiś schemat poglądowy ?
augusto
Posts: 24
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:44 pm

Mon Dec 11, 2017 6:12 pm

Instalacja rolet wykonana w gwiazde, wszystkie rolety i wlaczniki schodza sie do skrzynki, nie mialem jeszcze do czynienia z oprogramowaniem Supli wiec stad moje pytania :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 5710
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Dec 11, 2017 6:40 pm

augusto wrote:
Mon Dec 11, 2017 6:12 pm
Instalacja rolet wykonana w gwiazde, wszystkie rolety i wlaczniki schodza sie do skrzynki, nie mialem jeszcze do czynienia z oprogramowaniem Supli wiec stad moje pytania :)
W skrzynce montujesz tyle SRW-01 ile rolet, ale możesz też zamontować je pod włącznikami.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5710
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Dec 11, 2017 6:42 pm

Chociaż pod włącznikami odpada bo nie ma tam zera najprawdopodobniej
Post Reply