SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
augusto
Posts: 24
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:44 pm

Tue Dec 12, 2017 4:57 pm

Nie zrozumieliśmy się, jestem elektrykiem a z systemami automatyki budynkowej mam styczność na codzień, wiem, że moduły mogą być w puszce podtynkowej lub rozdzielni ale moje pytanie było inne - czy pod kilka SRW-01 mogę podpiąć klawisz sterowania centralnego tak jak to jest w przypadku SRP-01 - z góry domyślam się że nie ponieważ nie mamy wyprowadzonych w SRW-01 takich wejść ale może idzie zaprogramować któryś z wejść SRW-01 tak aby zamykały się wszystkie rolety ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 5766
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Dec 12, 2017 5:00 pm

Z fizycznego przycisku nie ma grupowania, ale w aplikacji wkrótce się pojawi możliwość spięcia rolet w grupy.
t0mek
Posts: 32
Joined: Sat Dec 02, 2017 11:24 am

Tue Dec 12, 2017 5:56 pm

Panowie a jak ze sterowaniem rolet z silnikami radiowymi? Przyciski lokalne bezprzewodowe. Żadnej instalacji - tylko przy silniku jest 220. ? Jestem nawet skłonny podpiąć do po przekaźnikach żeby tylko w supli śmigało :cry:
Pozdrawiam
Tomek
User avatar
pzygmunt
Posts: 5766
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Dec 13, 2017 8:42 am

Kiedyś zabrałem się za gate-a do Somfy. Ma razie przyszedł kwarc o potrzebnej częstotliwości ale czeka w szufladzie.
t0mek
Posts: 32
Joined: Sat Dec 02, 2017 11:24 am

Wed Dec 13, 2017 10:22 am

pozostaje czekać :(
myślałem, żeby jeden zbiorczy przycisk podpiąć pod SRW-01 po przekaźnikach ale on ma tylko dwa bieguny - w przełączniku jeszcze mam stop. Dlatego SRW - bo zależy mi aby w supli wyglądało to jak roleta a nie brama, których już mam kilka a w rzeczywistości ani jednej...

chyba, że masz jakiś inny lepszy pomysł (na pewno:)), do czasu kiedy z szuflady wyjdzie co trzeba ?:)
Będę wdzięczny!!!
Pozdrawiam
Tomek
Blazej
Posts: 2
Joined: Sun Jun 24, 2018 2:35 pm

Sun Jun 24, 2018 3:54 pm

Jack77 wrote:
Tue Nov 28, 2017 4:14 pm

Ja to przy jednym module wywaliłem tylną ściankę puszki i wykułem miejsce ale teraz przyszłościowo zmieniam na puszki kieszeniowe. :)
Ile można upchnąć do takiej puszki modułów? Chciałbym pod jeden łącznik roletowy podwójny podłączyć 6 rolet.
A może wie ktoś jak to racjonalnie rozwiązać?
User avatar
shimano73
Posts: 707
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sun Jun 24, 2018 5:07 pm

Racjonale to jest jeden moduł jedna roleta, w innych przypadkach , a w szczególności przy kilku roletach na jednym module spowoduje uszkodzenie przekaźników.
Blazej
Posts: 2
Joined: Sun Jun 24, 2018 2:35 pm

Mon Jun 25, 2018 6:31 am

Jestem świadom, że potrzebować będę 6 modułów. Pytanie jak to upchnąć w ścianie.
User avatar
shimano73
Posts: 707
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Mon Jun 25, 2018 7:31 am

Jestem przekonany, ze nawet gdyby ci się udało upchnąć je wszystkie do jednej puszki to będą się one wzajemnie zakłócać .
mateola
Posts: 21
Joined: Tue Apr 03, 2018 3:05 pm

Thu Jun 28, 2018 7:01 pm

czy jest mozliwosc podlaczenia do SRW-01 kontraktronow aby miec 100% pewnosc ze roleta jest zamknieta ?

czy lepiej w takim przypadku zastosowac sonoffa z firmware gate i wlutowanym kontraktronem ?
Post Reply