SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
augusto
Posty: 31
Rejestracja: ndz gru 10, 2017 2:44 pm

wt gru 12, 2017 4:57 pm

Nie zrozumieliśmy się, jestem elektrykiem a z systemami automatyki budynkowej mam styczność na codzień, wiem, że moduły mogą być w puszce podtynkowej lub rozdzielni ale moje pytanie było inne - czy pod kilka SRW-01 mogę podpiąć klawisz sterowania centralnego tak jak to jest w przypadku SRP-01 - z góry domyślam się że nie ponieważ nie mamy wyprowadzonych w SRW-01 takich wejść ale może idzie zaprogramować któryś z wejść SRW-01 tak aby zamykały się wszystkie rolety ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8857
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt gru 12, 2017 5:00 pm

Z fizycznego przycisku nie ma grupowania, ale w aplikacji wkrótce się pojawi możliwość spięcia rolet w grupy.
t0mek
Posty: 60
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

wt gru 12, 2017 5:56 pm

Panowie a jak ze sterowaniem rolet z silnikami radiowymi? Przyciski lokalne bezprzewodowe. Żadnej instalacji - tylko przy silniku jest 220. ? Jestem nawet skłonny podpiąć do po przekaźnikach żeby tylko w supli śmigało :cry:
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8857
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 13, 2017 8:42 am

Kiedyś zabrałem się za gate-a do Somfy. Ma razie przyszedł kwarc o potrzebnej częstotliwości ale czeka w szufladzie.
t0mek
Posty: 60
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

śr gru 13, 2017 10:22 am

pozostaje czekać :(
myślałem, żeby jeden zbiorczy przycisk podpiąć pod SRW-01 po przekaźnikach ale on ma tylko dwa bieguny - w przełączniku jeszcze mam stop. Dlatego SRW - bo zależy mi aby w supli wyglądało to jak roleta a nie brama, których już mam kilka a w rzeczywistości ani jednej...

chyba, że masz jakiś inny lepszy pomysł (na pewno:)), do czasu kiedy z szuflady wyjdzie co trzeba ?:)
Będę wdzięczny!!!
Pozdrawiam
Tomek
Blazej
Posty: 2
Rejestracja: ndz cze 24, 2018 2:35 pm

ndz cze 24, 2018 3:54 pm

Jack77 pisze:
wt lis 28, 2017 4:14 pm

Ja to przy jednym module wywaliłem tylną ściankę puszki i wykułem miejsce ale teraz przyszłościowo zmieniam na puszki kieszeniowe. :)
Ile można upchnąć do takiej puszki modułów? Chciałbym pod jeden łącznik roletowy podwójny podłączyć 6 rolet.
A może wie ktoś jak to racjonalnie rozwiązać?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1131
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

ndz cze 24, 2018 5:07 pm

Racjonale to jest jeden moduł jedna roleta, w innych przypadkach , a w szczególności przy kilku roletach na jednym module spowoduje uszkodzenie przekaźników.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Blazej
Posty: 2
Rejestracja: ndz cze 24, 2018 2:35 pm

pn cze 25, 2018 6:31 am

Jestem świadom, że potrzebować będę 6 modułów. Pytanie jak to upchnąć w ścianie.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1131
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pn cze 25, 2018 7:31 am

Jestem przekonany, ze nawet gdyby ci się udało upchnąć je wszystkie do jednej puszki to będą się one wzajemnie zakłócać .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
mateola
Posty: 22
Rejestracja: wt kwie 03, 2018 3:05 pm

czw cze 28, 2018 7:01 pm

czy jest mozliwosc podlaczenia do SRW-01 kontraktronow aby miec 100% pewnosc ze roleta jest zamknieta ?

czy lepiej w takim przypadku zastosowac sonoffa z firmware gate i wlutowanym kontraktronem ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”