SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 29, 2018 1:16 pm

mateola pisze:
czw cze 28, 2018 7:01 pm
czy jest mozliwosc podlaczenia do SRW-01 kontraktronow aby miec 100% pewnosc ze roleta jest zamknieta ?

czy lepiej w takim przypadku zastosowac sonoffa z firmware gate i wlutowanym kontraktronem ?
SRW-01 nie ma czujników. Musiałbyś podłączyć czujniki pod osobny moduł i później sparować to razem w całość w cloud.supla.org
ogniwo
Posty: 19
Rejestracja: wt sie 14, 2018 6:14 pm

pn mar 18, 2019 8:48 pm

Hej.
Pytanie "okołoroletowe" - mam trzy puszki z potrójną ramką. Chciałbym wsadzić moduły do zewnętrznych puszek (1xSRW-01 i 1 x ROW-02) - nie będzie to się "gryzło"?
Gdzieś w instrukcji zamela przeczytałem, żeby odległości wynosiły minimum 15 cm...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 19, 2019 8:16 am

Może się gryźć ale nie kusi. Wiele osób tam ma zamontowane i twierdzą, że działa.
dawidir86@gmail.com
Posty: 1
Rejestracja: sob lis 23, 2019 8:35 am

sob lis 23, 2019 9:43 am

Witam,
Czy można skrócić w srw01 czas podawania impulsu, po wciśnięciu przycisku chwilowego w aplikacji, włączniku naściennym.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 23, 2019 6:12 pm

dawidir86@gmail.com pisze:
sob lis 23, 2019 9:43 am
Witam,
Czy można skrócić w srw01 czas podawania impulsu, po wciśnięciu przycisku chwilowego w aplikacji, włączniku naściennym.
Pozdrawiam
Możesz jaśniej ?
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

wt sty 21, 2020 6:16 am

Witam mam pytanko czy mzona podpiac dwa przyciski rownolegle do jednego modulu SRW, chodzi o to zeby rolete z parteru mozna bylo sterowac z przycisku przy rolecie i na pietrze
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 21, 2020 8:02 am

Jeśli masz poprowadzone przewody i są to przyciski monostabilne to można.
MILLER
Posty: 38
Rejestracja: wt mar 21, 2017 9:54 am

wt sty 21, 2020 9:51 am

Beda monostabilne a bedzie sie to klocic jakby ktos wlaczyl na dole rolete w gore a na gorze odwrotnie w tym samym czasie ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 679
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 21, 2020 10:11 am

Nie będzie. SRW-01 jest przed takim działaniem zabezpieczony. Oczywiście jeśli Ty centralnie wciśniesz przycisk zamykania, a ktoś sekundę później przycisk otwierania konkretnej rolety, to napęd zatrzyma się.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 21, 2020 10:40 am

Tylko nie będzie to działać z centralnym przyciskiem.
Możesz podłączyć kilka przycisków do jednej rolety (w każdej SRW) ale nie podłączysz centralnego przycisku do kilku rolet z SRW bo wtedy każdy przycisk będzie działał jak centralny.
Jak Centralny przycisk będziesz mógł wykorzystać RNW-01, który za jakiś czas się pojawi.
ODPOWIEDZ