SRW-01 - podłączenie

Sterownik rolet
dejavuu
Posty: 9
Rejestracja: pt kwie 10, 2020 4:06 pm

pn maja 18, 2020 2:07 pm

silnik INEL YYGL45P 20/15 z elektronicznymi krańcówkami z funkcją przeciążenia.
Sprawdzę jak działa silnik bez srw i dam znać.
dejavuu
Posty: 9
Rejestracja: pt kwie 10, 2020 4:06 pm

pn maja 18, 2020 2:12 pm

Odłączyłem SRW i wygląda na to jak by silnik potrzebował z sekundy na reakcję i dopiero po tym czasie zaczyna zwijać/rozwijać. Idzie w srw wydłużyć jakoś ten impuls aby był trochę dłuższy ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10547
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 18, 2020 2:31 pm

To nie jest brama aby sterować impulsami. Po prostu musisz przytrzymać dłużej przycisk.
Chyba, że Twój silnik jest sterowany w zupełnie niestandardowy sposób. Wtedy SRW się do niego nie nadaje.
Na wyjściu SRW pojawia się prąd tak długo jak długo ma się kręcić silnik.
dejavuu
Posty: 9
Rejestracja: pt kwie 10, 2020 4:06 pm

pn maja 18, 2020 2:40 pm

Jak by szło ustawić opoźnienie, bądź wydłużyć czas impulsu to silnik by ruszył. W przeciwnym razie klikając na przycisk 1 raz (roleta fizycznie nie ruszy bo zbyt krótko pojawia się napięcie (zwłoka około 1s). Jak dłużej trzymam to normalnie sie rozwija. Fizycznie wszystko jest ok gdyby nie fakt że rozjeżdza sie wizualizacja stanu rolety.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10547
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 18, 2020 2:44 pm

Na chwilę obecną nie da się tego zmienić. Założenia oprogramowania nie przewidują, że silnik może startować z opóźnieniem.
Nie spotkałem się dotychczas z takim przypadkiem.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2033
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt maja 19, 2020 9:36 am

Ten przycisk w aplikacji jest "do przytrzymania" aż roleta zjedzie na odpowiednią wysokość. Działa to tak samo jakbyś miał przycisk fizyczny podpięty bezpośrednio pod silnik rolety. Po co wciskać na ułamek sekundy? Co chcesz tym osiągnąć?
Markop99
Posty: 2
Rejestracja: czw lis 30, 2017 12:43 pm

czw maja 28, 2020 6:51 am

Witam. Po podłączeniu modułu SRW-01 do istniejącej już instalacji od rolet wszystko działa z aplikacji ale niestety są teraz problemy z przełącznikiem. Przełącznik jaki jest zamontowany oryginalnie przez firmę montującą rolety posiada funkcję podtrzymania napięcia i teraz nie za każdym razem mogę rolety podnieść albo opuścić za jego pomocą. Przełącznik ten po wypięciu z instalacji modułu SRW-01 działa bez zarzutu. W czym może być problem?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 744
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

czw maja 28, 2020 6:59 am

Z podtrzymaniem - mam rozumieć bistabilny? Zmień w ustawieniach SRW-01 na wyłącznik bistabilny.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
Markop99
Posty: 2
Rejestracja: czw lis 30, 2017 12:43 pm

śr cze 03, 2020 11:00 am

Dzięki za podpowiedź. Faktycznie pomogła zmiana ustawień na "bistabilny".
cameleonowsky
Posty: 4
Rejestracja: sob cze 27, 2020 8:55 pm

sob cze 27, 2020 9:51 pm

Witam,
posiadam 16 rolet ~połowa na parter połowa na piętro.Okablowanie w topologii liniowej tzn. na parterze do najbliższej puszki z przyciskiem dzwonkowym rolety dociągnięty kabel 5 żyłowy z zasilaniem i dalej kolejny kabel od tejże puszki do następnej puszki kolejnej rolety. To samo na piętrze. To na czym mi teraz zależy to możliwość centralnego zamykania z manipulatora centrali alarmowej, czy jest to możliwe na sterownikach srw-01 i jeśli tak czy coś wiećej oprócz tych steroników jest potrzebne?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”