Sterowanie roletami - pytania

Sterownik rolet
User avatar
Lector
Posts: 468
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Fri Mar 02, 2018 10:19 am

In1 trzeba zamienić z In2, według opisu na modułach.
Tek jak na obrazku przy zamykaniu klawiszem by otwierało i odwrotnie.
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Thu Mar 08, 2018 4:15 pm

ok Działa super .we wszystkich systemach , a co zrobić bo mi nie pokazuje w supla skrypt w powiadomieniach brak funkcji rolety {{ ??????
.
chciałem żeby mnie powiadomiła że zamknięta roleta
User avatar
Lector
Posts: 468
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Thu Mar 08, 2018 7:02 pm

Pewnie trzeba dołożyć czujnik zamknięcia rolety.
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Thu Mar 08, 2018 9:05 pm

jaki czujnik ? i gdzie podłączyć w cloud jest brak czujnika . mam ustawione
Attachments
srw-01.jpg
srw-01.jpg (42.31 KiB) Viewed 1624 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Mar 09, 2018 8:17 am

SRW nie ma takiego czujnika. Napisz do @fracz to może doda obsługę powiadomień do skryptów dla rolet bez czujnika.
99,99% przypadków nie ma takiego czujnika zamontowanego.
User avatar
shimano73
Posts: 930
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Fri Mar 09, 2018 1:55 pm

Chyba każda roleta posiada mechaniczny wyłącznik krańcowy na wałku silnika , przynajmniej moje , ale one działają różnie jakby zależnie od pory roku i dałem sobie spokój z ich regulacja. Teraz będzie Supla 😎
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Mar 10, 2018 9:08 am

Krańcówki w silniku to jedno ale Supla pozwala na użycie dodatkowego czujnika aby upewnić się czy aby napewno roleta jest domknięta i skrypty najwyraźniej z niego korzystają (chyba).
dar3cz3k_
Posts: 37
Joined: Wed Mar 07, 2018 10:20 pm
Location: Brudzowice

Wed Mar 14, 2018 5:18 pm

Witam,
Mama takie pytanie, mam kilka rolet w domu i chciałbym móc je opuszczać - podnosić jednocześnie, ale chciałbym to robić z przycisku na ścianie? Czy jest taka możliwość?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 14, 2018 5:25 pm

Prowadząc dodatkowe przewody bez problemu to ogarniesz. Bez prowadzenia przewodów tylko z wykorzystaniem przycisku inicjującego zdarzenia w cloudzie ale to dopiero powstaje.
dar3cz3k_
Posts: 37
Joined: Wed Mar 07, 2018 10:20 pm
Location: Brudzowice

Wed Mar 14, 2018 6:14 pm

Znasz może jakiś przewidywany termin takiej funkcjonalności?
Post Reply