Sterowanie roletami - pytania

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7975
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 14, 2018 8:25 pm

Jeszcze nie.
dar3cz3k_
Posty: 37
Rejestracja: śr mar 07, 2018 10:20 pm
Lokalizacja: Brudzowice

czw mar 15, 2018 7:41 am

Mam jeszcze pytanie odnośnie dodatkowych przewodów.
W puszkach aktualnie mam 3 przewody L, N, PE i 4 przewody o rolet, w puszkach chcę zamontować SRW-01.

Jakie dodatkowe przewody muszę dociągnąć do puszek, aby zadziałało centralne sterowanie z jednego przycisku na ścianie?
Oczywiście, chcę mieć możliwość sterowania każdą roletą oddzielnie z przycisku lokalnego :D Wiem duże wymagania :lol:

Posiadasz jakiś schemat?
Myślałem, także o przymocowaniu telefonu/tabletu do ściany, ale to już bardziej kosztowna sprawa :D choć najmniej inwazyjna :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7975
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 15, 2018 2:36 pm

W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
PLF10T
Posty: 230
Rejestracja: ndz maja 22, 2016 6:24 pm

sob mar 24, 2018 12:59 pm

pzygmunt pisze:
czw mar 15, 2018 2:36 pm
W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
A jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7975
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 24, 2018 1:25 pm

PLF10T pisze:
sob mar 24, 2018 12:59 pm
pzygmunt pisze:
czw mar 15, 2018 2:36 pm
W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
A jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?
W przyszłym tygodniu (mam nadzieję) wyjdzie beta cloud-a z obsługą grup.
PLF10T
Posty: 230
Rejestracja: ndz maja 22, 2016 6:24 pm

sob mar 24, 2018 2:03 pm

pzygmunt pisze:
sob mar 24, 2018 1:25 pm
PLF10T pisze:
sob mar 24, 2018 12:59 pm
pzygmunt pisze:
czw mar 15, 2018 2:36 pm
W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
A jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?
W przyszłym tygodniu (mam nadzieję) wyjdzie beta cloud-a z obsługą grup.
A da się zrobić tak (jeśli nie teraz to w niedalekiej przyszłości) żeby tym wyzwalającym było też urządzenie Supla? Np. przycisk podpięty pod 8266 z Suplą na pokładzie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7975
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 24, 2018 5:34 pm

Taki jest plan.
ODPOWIEDZ