Sterowanie roletami - pytania

Sterownik rolet
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

śr lut 28, 2018 9:09 pm

Witam mam sterownik SRP-01 a chcę dołożyć równolegle srw-01 czy dawać między nimi jakieś diody kierunkowe 5a ? czy bedzie działać ?
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 544
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

śr lut 28, 2018 9:16 pm

Równolegle nie jest dobrym pomysłem.
Co będzie jak jeden sterownik da otwieranie a drugi zamykanie?

Jeżeli nie korzystasz z centralnego sterowanie to SRW-01 podepnij po te styki.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

śr lut 28, 2018 10:58 pm

a ze sterownikiem SRP-02 dam rade jakoś to podłączyć z SRW-01 ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8469
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 28, 2018 11:24 pm

mihu pisze:
śr lut 28, 2018 10:58 pm
a ze sterownikiem SRP-02 dam rade jakoś to podłączyć z SRW-01 ?
Wyjście z SRP-01 (środkowe zaciski 3,4) podłączasz do wejścia w SRW-01 (zaciski 5,6)
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt mar 02, 2018 12:31 am

rnk 04 działa na srp-02 jak odepne to przestanie działać ,no i teraz gdzie srw-01 podpiąć?
Załączniki
rolety.jpg
rolety.jpg (90.05 KiB) Przejrzano 2422 razy
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 544
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pt mar 02, 2018 4:39 am

Brązowy i niebieski (z Twojego rysunku) co idą do rolety daj na dwa górne w SRW-01 czyli jako wejścia klawiszowe. A roletę przepnij do SRW-01 + oczywiście zasilanie.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt mar 02, 2018 7:35 am

chyba na moją głowe coś nie tak, czy bedzie działał rnk-04?
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 544
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pt mar 02, 2018 7:53 am

Rozumiem że Exta Free już miałeś jako sterowanie rolet. Między nim a roletami dajesz SRW-01. Czyli jak na RNK-04 klikniesz klawisz to SRW-01 dostanie sygnał i poda go dalej do rolety. Natomiast sterując Suplą SRP-02 zostanie pominięty.
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt mar 02, 2018 8:15 am

ok ale mam proźbę możesz mi to narysować na moim rysunku.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8469
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 02, 2018 9:44 am

Ewentualnie będziesz musiał zamienić IN1 z IN2 lub bieguny silnika lub to i to.
W ustawieniach musisz jeszcze zmienić typ wejścia na BISTABILNY
Załączniki
srp_srw.png
srp_srw.png (158.46 KiB) Przejrzano 2391 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”