Page 1 of 1

Re: Problem pierwsze kroki

Posted: Wed Jan 24, 2018 3:40 pm
by addaniel
Dzień dobry,
Jestem tu nowy i postanowiłem podłączyć SRW-01 do sterowania roletami.
Nie mogę podłaczyć żadnego urządzenia SRW ani do Cloud-a ani nie są widoczne w aplikacji SUPLA.
Przechodze całość kroków konfiguracyjnych - komunikat urządzenie zostało pomyślnie dodane a nie widzę go nigdzie - Dioda miga na zilono ale powoi. Wiem że ma świecić stałym zielonym. W ustawieniach SRW nie widzę możliwości wpisania danych podawanych na stronie Supla Cloud - tych z żółtego pola startowego - supla -dev - nie ma tam takich pól w ustawieniach SRW 01.. Czy możecie jakoś pomóc??

Re: Pierwsze kroki

Posted: Wed Jan 24, 2018 3:46 pm
by pzygmunt
Przełącz jeszcze raz SRW w tryb konfiguracji przytrzymując przycisk Config przez min 5 sek. (dioda szybko zacznie migać).
Następnie jeszcze raz dodaj urządzenie za pomocą kreatora w aplikacji. W oknie końcowym odczytaj co jest przy "LAST STATE" i napisz na forum co tam odczytałeś.

(last state określa co moduł ostatnio "robił" przed przejściem w tryb konfiguracji).
Osobiście stawiam, że podałeś błędne hasło do WiFi w kreatorze dodawania.

Re: Pierwsze kroki

Posted: Wed Jan 24, 2018 3:55 pm
by addaniel
Poprzedni status Usrer Conflict! - i to samo brak widocznego urządzenia dioda miga powoli ...

Re: Pierwsze kroki

Posted: Wed Jan 24, 2018 4:02 pm
by pzygmunt
addaniel wrote:
Wed Jan 24, 2018 3:55 pm
Poprzedni status Usrer Conflict! - i to samo brak widocznego urządzenia dioda miga powoli ...
Aaaa to ciekawe ;) W sumie chyba pierwszy przypadek :)
"User conflict" oznacza, że ktoś wcześniej to urządzenie podłączył na innym koncie.
Jeżeli wiesz kto to mógł być to się z nim skontaktuj i poproś aby usunął to urządzenie ze swojego konta.
Jak nie to trzeba będzie ustalić GUID urządzenia i na tej podstawie namierzymy użytkownika, który wcześniej użył to urządzenie.

Re: Pierwsze kroki

Posted: Wed Jan 24, 2018 4:14 pm
by addaniel
ano widzisz już wszystko jasne właśnie zadzwoniłem do mojego elektryka który bawił się wcześniej i próbował to skonfigurować i założył to na swoim koncie :-) A ja zostałem z tematem sam i nie wiem co robię nie tak od ponad godziny :-) Już wszystko jasne właśnie usunął od siebie te urządzenia 2 szt i juz dodałem i wiedzę je u siebie :-) Jak zwykle ktoś musi być pierwszy i co ważne znalazłeś rozwiązanie :-) Bardzo dziękuję :-)