ZAMEL SRW-01 ZAWIESZA SIĘ NA WIFI

Sterownik rolet
mikers
Posty: 34
Rejestracja: ndz kwie 23, 2017 7:31 am

sob sie 18, 2018 6:03 pm

Po aktualizacji wszystko działa jak powinno.
qmpel23
Posty: 4
Rejestracja: pt sie 24, 2018 10:31 pm

czw cze 27, 2019 5:28 pm

Mam podobną sytuację. Również oprogramowanie 2.5.3.
Jednak gdy próbuję robić update soft się nie zmienia.
Wchodzę w tryb config, zmieniam update na YES, wyłączam moduł, włączam.
Moduł się łączy, następnie przez kilka sekund dioda miga bardzo szybko, po czym zamel normalnie łączy się z wifi.
Po ponownym wejściu w tryb config nadal widnieje wersja 2.5.3

W bazie w esp_update_log wpisy się dodają po każdej próbie aktualizacji.
Poniżej wpisy w bazie. Proszę o weryfikację, czy są ok oraz ewentualne wskazówki co jeszcze mogę zrobić.

Kod: Zaznacz cały

mysql> select * from esp_update;
+----+-----------+--------------+----------+-------------------------+---------+---------+-----------+-------------------+------+------------------------------------------------------------------------+
| id | device_id | device_name  | platform | latest_software_version | fparam1 | fparam2 | protocols | host    | port | path                                                                   |
+----+-----------+--------------+----------+-------------------------+---------+---------+-----------+-------------------+------+------------------------------------------------------------------------+
|  1 |         0 | ZAMEL SRW-01 |        1 | 2.7.2                   |       5 |       0 |         1 | www.acsoftware.pl |   80 | support/get_esp_firmware.php?file=zam_srw_01_272_user2.2048.new.5.bin. |
|  2 |         0 | ZAMEL SRW-01 |        1 | 2.7.2                   |       5 |       1 |         1 | www.acsoftware.pl |   80 | support/get_esp_firmware.php?file=zam_srw_01_272_user1.2048.new.5.bin  |
+----+-----------+--------------+----------+-------------------------+---------+---------+-----------+-------------------+------+------------------------------------------------------------------------+
2 rows in set (0.00 sec)

mysql> select * from esp_update_log;
+---------------------+-----------+----------+---------+---------+---------+---------+
| date                | device_id | platform | fparam1 | fparam2 | fparam3 | fparam4 |
+---------------------+-----------+----------+---------+---------+---------+---------+
| 2019-06-27 15:47:40 |         5 |        1 |       5 |       0 |       0 |       0 |
| 2019-06-27 16:02:35 |         5 |        1 |       5 |       0 |       0 |       0 |
| 2019-06-27 17:10:59 |         5 |        1 |       5 |       0 |       0 |       0 |
| 2019-06-27 17:14:31 |         5 |        1 |       5 |       0 |       0 |       0 |
+---------------------+-----------+----------+---------+---------+---------+---------+
4 rows in set (0.00 sec)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8661
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 27, 2019 5:36 pm

Po "bin" masz jakąś kropkę. Usuń ją.
qmpel23
Posty: 4
Rejestracja: pt sie 24, 2018 10:31 pm

czw cze 27, 2019 5:48 pm

Tak czułem, że to jakaś pierdółka.
Wszystkie 5 modułów zaktualizowałem i znowu chodzą jak nowe.
Wielkie dzięki za ekspresową pomoc.
artur_gliwice
Posty: 7
Rejestracja: pt lis 01, 2019 6:01 pm

śr mar 11, 2020 5:51 am

Witam. Mam próbny problem z SRW-01. Co jakiś czas losowo znika mi z aplikacji możliwość sterowania roletami i swieci kropka czerwona. Co jakiś czas zauważyłem ze nie działa przycisk fizyczny (na rolecie często używanej) a działa poprzez aplikacje opuszczanie czy podnoszenie. No nacisnę fizyczny guzik i roleta zjeżdża to nie mogę jej niczym zatrzymać, dopiero aż sama zjedzie. soft 2.7.2
Kupiłem pakiet 6 + 1 do garażu. Blisko router wiec nie ma mowy o braku zasięgu.
Co może być przyczyna ?
Załączniki
98F50E1E-EBAF-401C-B3C5-D0E36C6A6348.png
98F50E1E-EBAF-401C-B3C5-D0E36C6A6348.png (263.65 KiB) Przejrzano 373 razy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 331
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr mar 11, 2020 6:01 am

Hej. Masz tylko z tą jedną sztuka taki problem?
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
artur_gliwice
Posty: 7
Rejestracja: pt lis 01, 2019 6:01 pm

śr mar 11, 2020 6:55 am

Jedna słabo reaguje na przycisk. Dwie pierwszy raz się rozłączyły. Jest jakaś opcja by same po straceniu połączenia startowały?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8661
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 11, 2020 9:36 am

Zmiana routera. Już były przypadki problemów z ponownym połączeniem i zmiana routera załatwiała sprawę.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 331
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr mar 11, 2020 9:42 am

Sprawdź proszę, czy oby na pewno masz dobrze zamontowany przycisk w puszce. Bardzo często zdarza się, że któryś z klawiszy nie styka bo w puszce sterownik jest upchany wraz z kablami i naciska na tył wyłącznika.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
artur_gliwice
Posty: 7
Rejestracja: pt lis 01, 2019 6:01 pm

śr mar 11, 2020 1:20 pm

pzygmunt pisze:
śr mar 11, 2020 9:36 am
Zmiana routera. Już były przypadki problemów z ponownym połączeniem i zmiana routera załatwiała sprawę.
Mam router Synology rt2600ac + Synology mr2200ac i mam zmieniać ? Może jest jakaś opcja aby nie rozłączał ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”