problem z wejściem w tryb konfiguracji

Sterownik rolet
Post Reply
KrzKoz
Posts: 3
Joined: Mon Mar 04, 2019 5:40 am

Mon Mar 04, 2019 6:06 am

Witam,

po pomyślnym zainstalowaniu urządzenia - zarejestrowane i działa - mam problem aby wprowadzić je w tryb konfiguracji w celu zmienienia ustawień przycisków oraz diody. Tryb konfiguracji włącza się na 1, max 2 sekundy, następnie ponownie łączy się z siecią lub przechodzi w stan szukania połączenia (gdy router jest wyłączony).

Sprawdziłem też już wcześniej zainstalowane przełączniki (instalacja styczeń 2019) - sytuacja jest identyczna (przedtem nie było tego problemu)
Last edited by KrzKoz on Wed Mar 06, 2019 7:43 pm, edited 1 time in total.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6002
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 04, 2019 7:08 am

Spróbuj się połączyć innym klientem.
KrzKoz
Posts: 3
Joined: Mon Mar 04, 2019 5:40 am

Mon Mar 04, 2019 7:37 pm

Próbowałem. To samo dzieje się na wszystkich urządzeniach. Tryb konfiguracji wyłącza się zbyt szybko - urządzenie jest dostępne tylko przez sekundę, po ustaleniu połączenia zaraz się rozłącza.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6002
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 04, 2019 7:57 pm

Na wszystkich urządzeniach tj na jakich ?
User avatar
julekjulek
Posts: 29
Joined: Wed Apr 12, 2017 9:26 am

Tue Mar 05, 2019 2:47 pm

KrzKoz wrote:
Mon Mar 04, 2019 6:06 am
...
Tryb konfiguracji włącza się na 1, max 2 sekundy, następnie ponownie łączy się z siecią
...
Miałem podobną sytuację.
Na czas konfiguracji wyłącz wifi które masz w domu.

Pozdrawiam,
julek
Wszystko jest możliwe, ale na wszystko jest potrzebny czas ;)
KrzKoz
Posts: 3
Joined: Mon Mar 04, 2019 5:40 am

Wed Mar 06, 2019 7:42 pm

No i po problemie. Rzeczywiście wyłączenie wifi wyeliminowało kwestie, o których pisałem. Włączyłem urządzenia w tryb konfiguracji bez najmniejszego problemu.

Dodam tylko, że wcześniej symulowałem wyłączenie sieci zmieniając jej nazwę. Wtedy urządzenie po wprowadzeniu go w stan konfiguracji włączało się po sekundzie w stan szukania połączenia. Wygląda na to, że silne otoczenie jakiegokolwiek sygnału wifi powoduje te zakłócenia.
No, ale ja tutaj zostawiam ten temat. Ważne, że działa.

Zastanawiam się tylko, co bym zrobił gdybym ciągle mieszkał w bloku gdzie prawie wszyscy moi sąsiedzi posiadali routery, które spokojnie pokrywały swoim zasięgiem cały budynek :?
Post Reply