Page 1 of 1

problem z wejściem w tryb konfiguracji

Posted: Mon Mar 04, 2019 6:06 am
by KrzKoz
Witam,

po pomyślnym zainstalowaniu urządzenia - zarejestrowane i działa - mam problem aby wprowadzić je w tryb konfiguracji w celu zmienienia ustawień przycisków oraz diody. Tryb konfiguracji włącza się na 1, max 2 sekundy, następnie ponownie łączy się z siecią lub przechodzi w stan szukania połączenia (gdy router jest wyłączony).

Sprawdziłem też już wcześniej zainstalowane przełączniki (instalacja styczeń 2019) - sytuacja jest identyczna (przedtem nie było tego problemu)

Re: probelm z weściem w tryb konfguracji

Posted: Mon Mar 04, 2019 7:08 am
by pzygmunt
Spróbuj się połączyć innym klientem.

Re: probelm z weściem w tryb konfguracji

Posted: Mon Mar 04, 2019 7:37 pm
by KrzKoz
Próbowałem. To samo dzieje się na wszystkich urządzeniach. Tryb konfiguracji wyłącza się zbyt szybko - urządzenie jest dostępne tylko przez sekundę, po ustaleniu połączenia zaraz się rozłącza.

Re: probelm z weściem w tryb konfguracji

Posted: Mon Mar 04, 2019 7:57 pm
by pzygmunt
Na wszystkich urządzeniach tj na jakich ?

Re: probelm z weściem w tryb konfguracji

Posted: Tue Mar 05, 2019 2:47 pm
by julekjulek
KrzKoz wrote:
Mon Mar 04, 2019 6:06 am
...
Tryb konfiguracji włącza się na 1, max 2 sekundy, następnie ponownie łączy się z siecią
...
Miałem podobną sytuację.
Na czas konfiguracji wyłącz wifi które masz w domu.

Pozdrawiam,
julek

Re: problem z wejściem w tryb konfiguracji

Posted: Wed Mar 06, 2019 7:42 pm
by KrzKoz
No i po problemie. Rzeczywiście wyłączenie wifi wyeliminowało kwestie, o których pisałem. Włączyłem urządzenia w tryb konfiguracji bez najmniejszego problemu.

Dodam tylko, że wcześniej symulowałem wyłączenie sieci zmieniając jej nazwę. Wtedy urządzenie po wprowadzeniu go w stan konfiguracji włączało się po sekundzie w stan szukania połączenia. Wygląda na to, że silne otoczenie jakiegokolwiek sygnału wifi powoduje te zakłócenia.
No, ale ja tutaj zostawiam ten temat. Ważne, że działa.

Zastanawiam się tylko, co bym zrobił gdybym ciągle mieszkał w bloku gdzie prawie wszyscy moi sąsiedzi posiadali routery, które spokojnie pokrywały swoim zasięgiem cały budynek :?