3 x SRW 01

Sterownik rolet
Post Reply
WojtechTG
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 6:57 am

Fri Apr 05, 2019 7:19 am

Witam.
Taki problem.
Mam 3 urządzenia jak w tytule postu podłączone do rolet . Urządzenia zostały skalibrowane z pracą rolet i połączone z siecią. Każde z nich podłączone jest do włącznika rolet Simon54 DZP1.01/11.
Z aplikacji Android działa podnoszenie/opuszczanie chwilowe i ciągle.
Utworzyłem harmonogram dla tych rolet . Podnoszenie 6:15 , Opuszczanie 30 minut po zachodzie słońca. I tu pojawił się problem. Roleta w jednym z pomieszczeń raz uruchamia się a raz nie tylko w trybie podnoszenia. Żeby ją"ruszyć" podnieść należy nacisnąć klawisz podnoszenia 3 razy , po tym 3 razie sterownik " zaskakuje" i roleta się podnosi. Chodzi o o to , że w obecnej sytuacji dzieje się to 50/50 . Raz się podnosi , raz nie . Montażu dokonywała firma która się w tym specjalizuje . Router który współpracuje z tą roletą jest najbliżej niej. Co z tym zrobić? Instalator podłączył tę roletę do sterownika jak na zdjęciu.
Proszę o pomoc w tym temacie.
Attachments
20190327_110104.jpg
20190327_110104.jpg (2.79 MiB) Viewed 1338 times
vajera
Posts: 179
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Fri Apr 05, 2019 8:28 am

1. Kalibrację robiłeś?
2. a tam nie ma fizycznych przycisków podnoszenia/opuszczania?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 05, 2019 8:44 am

Dzieje się tak tylko przy jednej rolecie czy przy pozostałych również ? Jaki tam jest zasięg WIFi ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 05, 2019 11:02 am

Spróbuj dla tej rolety ustawić harmonogram za dnia i obserwuj co się dzieje.

Może być tak, że nad ranem szwankuje internet, albo ogólnie w tym miejscu jest kiepski zasięg WIFi. Obserwuj tez w cloudzie datę ostatniego połączenia dla tego modułu. Zwróć uwagę jak często się ona zmienia. Jeśli często to jest problem z połączeniem
WojtechTG
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 6:57 am

Fri Apr 05, 2019 1:48 pm

Kalibrację robiłem.
Przyciski fizyczne zostały zamontowane później.
Zasięg wifi jest dobry.
Wszystkie trzy rolety są sterowane tym samym harmonogramem i mają opuszczać/podnosić się o tej samej porze. I tylko ta jedna się nie podnosi o czasie. A o czasie się opuszcza że wszystkimi innymi.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6685
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 05, 2019 2:35 pm

Może musisz moduł wymienić. Może przy załączaniu rolety dostaje duże zakłócenia z sieci.
Post Reply