Page 1 of 1

Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sat Apr 13, 2019 4:48 pm
by TomekSkarabeusz
Zamontowałem dzisiaj 6 modułów. I oczywiście ostatni się wysypał. Wyglądało to tak, że po podłączeniu zasilania był w trybie config i migał. Zanim jednak podpiąłem go pod Supla Cloud minęło trochę czasu. I jak wróciłem do programowania Zamel świecił już światłem ciągłym. Przyciskam przycisk na 5 sek. i nic. Nie zamrugał. Wyłączyłem zasilanie, zgasło i już się nie zaświecił. Jak wprowadzić go ponownie w tryb config? Uprzedzam, że napięcie jest podane :)

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sat Apr 13, 2019 7:51 pm
by pzygmunt
L masz, a może N-a nie masz?
To co opisujesz wyglada na uszkodzenie modułu. Są dwa sposoby.

1. Przytrzymujess przycisk CONFIG przez min 5 sek.
2. Klikasz przyciskami otwierania/zamykania tak jak na tym filmiku

https://m.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sat Apr 13, 2019 8:06 pm
by TomekSkarabeusz
Na zaciskach jest napięcie. Teraz też widzę, że dioda się ledwo żarzy.

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sat Apr 13, 2019 8:10 pm
by pzygmunt
Jest L i N czy tylko L? Sprawdzasz probówką czy miernikiem? Może nie masz jeden fazy?

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sun Apr 14, 2019 7:28 am
by TomekSkarabeusz
Mam fazę :) Sprawdzam miernikiem i probówką.

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sun Apr 14, 2019 10:03 am
by pzygmunt
Ja nie pytam tylko o fazę.

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sun Apr 14, 2019 1:52 pm
by TomekSkarabeusz
Brniemy w ślepy zaułek.
Na zacisku L Zamela jest faza (sprawdzona probówką) a do N przykręcony jest przewód neutralny. Napięcie sprawdzone jest miernikiem

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sun Apr 14, 2019 3:25 pm
by wojtas567
Możesz podłączyć ten moduł na biurku zasilając go przewodem z wtyczką i sprawdzić czy zadziała.

Re: Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Posted: Sun Apr 14, 2019 3:42 pm
by TomekSkarabeusz
Jak nie zadziałało w puszce od razu sprawdzałem na biurku. Mam kontakt z przedstawicielem Zamela.