SRW-01 zmiana routera i bałagan:(

Sterownik rolet
User avatar
pzygmunt
Posts: 6388
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Apr 13, 2019 10:05 pm

Gucio2607. wrote:
Sat Apr 13, 2019 9:44 pm
Wszystko musi się zgadzac
Może być inne hasło ale wtedy trzeba przekonfigurowac moduły.
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 5:02 am

Przekonfigurowac tzn. Wejść w tryb config (10xprzycisk) i dodać przez aplikację?
zokopian
Posts: 44
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Sun Apr 14, 2019 8:09 am

Wyłącz rozgłaszanie sieci na 5GHz, zostaw tylko tą na 2,4GHz i wtedy dodaj moduły - miałem podobny problem - wyłączenie sieci na 5GHz pomogło. Telefon przez który dodajesz moduły też musi być podłączony do sieci 2,4 GHz.
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Zamel SBW-01, Zamel MEW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1, nodemcu + BME 280, 2x Sonoff POW R2
User avatar
pzygmunt
Posts: 6388
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Apr 14, 2019 8:47 am

Jaca wrote:
Sun Apr 14, 2019 5:02 am
Przekonfigurowac tzn. Wejść w tryb config (10xprzycisk) i dodać przez aplikację?
Tak
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 9:02 am

Sytuacja robi się dziwna - dzisiaj zdesperowany zresetowałem nowy router, wyłączyłem korki i... po restarcie 9 z 10 modułów ukazało się na ekranie...? Nie mam pojęcia co jest grane? Nazwa sieci i hasła są nowe, fabryczne z routera - nic nie zmieniałem, ale te moduły które są wykryte działają bez problemu. Żeby nie było wesoło 10 moduł nigdzie się nie pojawia - znowu aplikacja wyszukuje go bez problemu i ogłasza sukces ale nigdzie tej rolety nie widzę. Z tego wszystkiego boję się grzebać żeby reszta nie zniknęła:) Jakieś podpowiedzi?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6388
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Apr 14, 2019 10:02 am

Po dodaniu tego modułu w ostatnim kroku masz podsumowanie. Odczytaj z niego poprzedni status.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 334
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Apr 14, 2019 10:44 am

A czy przypadkiem Huawei B525 nie ma ograniczenia do 10 urządzeń?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Remi
Posts: 24
Joined: Tue May 22, 2018 4:03 pm

Sun Apr 14, 2019 11:33 am

Sprawdził bym jeszcze DHCP pool.
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 1:02 pm

pzygmunt wrote:
Sun Apr 14, 2019 10:02 am
Po dodaniu tego modułu w ostatnim kroku masz podsumowanie. Odczytaj z niego poprzedni status.
No i tu jest problem - jedyne co mogę odczytać z ekranu telefonu to : konfiguracja zakonczona powodzeniem... reszta tekstu jest obcięta i nie mogę odczytać...
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 1:03 pm

Robert Błaszczak wrote:
Sun Apr 14, 2019 10:44 am
A czy przypadkiem Huawei B525 nie ma ograniczenia do 10 urządzeń?
Maksymalna ilość podłączonych klientów: 64
Post Reply