SRW-01 zmiana routera i bałagan:(

Sterownik rolet
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 551
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 3:32 pm

Spróbuj uruchomić aplikację SUPLA na smartfonie, z menu wybrać Dodaj urządzenie > Dalej i powinieneś mieć zapisaną nazwę sieci a hasło odczytasz po kliknięciu na oczko.

Mając nazwę sieci i hasło możesz ponownie skonfigurować Wi-Fi w routerze.

Ps.
Co to za router, co po braku zasilania zapomniał ustawień?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 3:41 pm

Router Huawei B525, po braku zasilania działał ale co chwila zrywał połączenie (na stałe wiszą na nim 3 laptopy) i stwierdziłem, że go zresetuję - wtedy wszystko diabli wzięli. Próbowałem dodać nowe urządzeni z poziomu apki na fonie ale wyskakuje komunikat o braku połączenia z serwerem na podstawie wprowadzonego adresu email? Zielony jestem kompletnie i nie mam pojęcia o co chodzi...?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 551
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 3:53 pm

Nie wiemy, co dokładnie zrobiłeś, czy ustawiłeś na routerze nową (inną) nazwę sieci Wi-Fi i hasło. Jeśli tak, to musisz teraz każde urządzenie przestawić w tryb konfiguracji i dodać ponownie do Cloud.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 3:56 pm

No właśnie wychodzi na to, że problemem jest zmieniona nazwa i hasło. Spróbuję zmienić to w ustawieniach routera - może wtedy załapie... Chociaż z tego co czytam to w tym routerze jest to dosyć kłopotliwe...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 551
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 4:08 pm

Z tego co piszesz, to router po resecie przyjął ustawienia domyślne (fabryczne). Fabryczną nazwę sieci i hasło masz na naklejce na obudowie routera. Pozostaje Ci przekonfigurować swoje sterowniki do tej sieci.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 4:12 pm

Czyli usuną konto z Supli i założyć nowe czy jest jakiś prostszy sposób? Tak jak pisałem nie mogę dodać nowych urządzeń przez apkę z fona...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 551
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 4:16 pm

Nic nie usuwaj z konta Supli. Przełączaj po kolei każdy posiadany sterownik (klawisz Config na ponad 5 sekund) i ponownie dodaj go z poziomu alkikacji SUPLA na smartfonie. Oczywiście musisz sprawdzić, czy w kreatorze dodawania urządzeń na smartfonie masz prawidłową nazwę (SSID) Wi-Fi i hasło.

Napisz jakie konkretnie masz sterowniki, to damy Ci informację o sposobie ustawienia trybu konfiguracji).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 4:25 pm

Sterowniki to SRW-01. Config bez rozkręcania puszek to wciśnięcie któregokolwiek klawisza na włączniku 10 razy?
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 4:27 pm

Jeżeli możesz to łopatologicznie, krok po kroku bo już powoli z mnie szlag trafia - trza było zostawić te sznurki ale nie - elektryfikacji mi się zachciało...
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Nov 17, 2019 4:32 pm

Na początku poniższego filmiku masz pokazane jak przełączyć moduł w tryb konfiguracji.
https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4
Post Reply