SRW-01 zmiana routera i bałagan:(

Sterownik rolet
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 554
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 4:38 pm

1. Wprowadź SRW-01 w tryb konfiguracji. Najlepiej przyciskiem CONFIG na sterowniku, będziesz wtedy widział, czy sterownik faktycznie przełączył się w ten tryb - dioda szybko miga. Jeśli to nie wykonalne, to 10 razy klawisz w odstępach ok. 1 s.

2. Uruchom aplikację SUPLA na smartfonie. Z menu (trzy poziome kreski, lewy górny róg) wybierz Dodaj urządzenie.

3. Naciśnij Dalej

4.Teraz sprawdź, czy masz poprawnie wpisaną nazwę swojej sieci Wi-Fi i hasło do niej. Jeśli nie, to popraw i wciśnij Dalej.

5. Postępuj zgodnie z opisami na ekranie smartfona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 7025
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Nov 17, 2019 4:44 pm

Ad 1. Spokojnie może przełączyć moduł bez rozbierania przycisków. Tak jak na filmiku wyżej.
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 5:17 pm

Próbowałem na dwóch roletach - w obu przypadkach kongifuracja zakończona powodzeniem ale nie widzę urządzeń ani na fonie ani na lapku...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 554
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 5:28 pm

Jeśli usunąłeś SRW-01 w CLOUD, to musisz włączyć rejestrację urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Nov 17, 2019 6:20 pm

Mam...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 554
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Nov 17, 2019 6:50 pm

Czyli udało się?

Do daj info dla potomnych :lol: , co było nie tak.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Mon Nov 18, 2019 5:36 am

Dupa tam się udało - pisałem "mam" w sensie, że mam włączone dodawanie nowych urządzeń :lol: Nic się nie zmieniło - config bez problemu ale sprzęty gdzieś giną. Chyba dam sobie spokój, usunę stare konto, założę nowe i wszystko od początku - pół niedzieli poszło...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 554
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Nov 18, 2019 5:46 am

Uruchom jeszcze raz jeden SRW w trybie konfiguracji. On będzie emitował sieć Wi-Fi o nazwie ZAMEL-xxxx, połącz się smartfonem z tą siecią i w przeglądarce wpisz adres 192.168.4.1 (rób wszystko po kolei jak na filmie, który podlinkował Ci wcześniej @pzygmunt do 1:52).
Zobacz, co masz napisane w LAST STATE.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Mon Nov 18, 2019 6:24 am

OK, sprawdzę wieczorem. Wczoraj zauważyłem inny problem, o którym juz tu kiedyś pisałem - na fonie (Samsung Xcover 3) sporo ekranu jest "obcięte" od dołu tzn nie widzę całego komunikatu - nie mieści się na wyświetlaczu. Widzę np. początek nazwy ZAMEL ale reszty już nie a nie ma możliwości przesunięcia ekranu dotykiem, na obrót w poziomie też nie reaguje...
User avatar
pzygmunt
Posts: 7025
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 18, 2019 8:40 am

Usuwanie konta to nie jest rozwiązanie. Najpierw należy ustalić gdzie rzeczywiście tkwi problem.
Post Reply