SRW-01 zmiana routera i bałagan:(

Sterownik rolet
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Mon Nov 18, 2019 9:50 am

Przypuszczam, że problem tkwi w nazwie sieci i haśle - o ile to pierwsze jest takie samo to hasła nie pamiętam i pewnie tu się coś kiełbasi...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 571
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Nov 18, 2019 9:56 am

@Jaca, już Ci pisałem wcześniej, że hasło do Wi-Fi powinieneś mieć na naklejce na obudowie routera.
A skoro nie znasz hasła do Wi-Fi, to możesz sobie założyć nawet 100 nowych kont na Cloud. Nic Ci to nie pomoże.

Edit: 19-11-2019 18:00

I jak tam kolego @Jaca, udało się? Byłoby miło napisać czy dalej jest problem, czy sobie już poradziłeś. A jeśli sobie poradziłeś, to gdzie leżał problem.
Nawet jeśli to Twój, prozaiczny błąd, to nie ma się czego wstydzić. Forum jest właśnie po to, aby sobie pomagać i wspomagać się wiedzą od osób, które akurat mają większe doświadczenie w temacie. Bez Twojej informacji zwrotnej następny użytkownik z podobnym problemem nie będzie wiedział, jak sobie z nim poradzić.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sat Nov 23, 2019 6:42 pm

Niestety nie udało mi się - kompletnie się pogubiłem. Tak czy tak konto usunąłem bo wyszedłem z założenia, że zacznę wszystko od nowa i będzie mi łatwiej.. Piszesz o haśle do sieci WIFI - wiem, że jest na routerze ale jest tak popierdzielone, że je zmieniłem na prostsze i używam tego zmodyfikowanego - również przy konfiguracji sterowników. Do rzeczy: założyłem nowe konto, zaciągnąłem nową aplikację, konfiguracja bezproblemowa - sterownik dodany ale go nie widać ani w kompie ani w telefonie...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 571
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sat Nov 23, 2019 6:49 pm

A ze starego konta usunąłeś ten sterownik? Bo jeśli nie, to nigdy go nie zobaczysz na nowym koncie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sat Nov 23, 2019 7:04 pm

Sterowników pojedynczo nie usuwałem - po prostu usunąłem konto...
Próbowałem przełączyć się na sieć Zamel żeby podejrzeć last state ale połączenie jest na tyle krótkie, że nie zdążę się połączyć - po konfigu momentalnie wskakuje na Orange.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 571
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sat Nov 23, 2019 7:09 pm

Naciśnij przycisk CONFIG na ok. 5 sekund (zacznie mrugać szybko zielona LED). Moduł zacznie emitować sieć, połącz się z nią, wejdź na stronę konfiguracyjną i odczytaj LAST STATE.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sat Nov 23, 2019 7:11 pm

SSID not found
User avatar
lesny8
Posts: 870
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sat Nov 23, 2019 7:31 pm

Wprowadź poprawną nazwę sieci i hasło do niej. Uważaj na niewidoczne spacje...
Jaca
Posts: 29
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sat Nov 23, 2019 7:40 pm

Sprawdzałem wielokrotnie - nazwa sieci i hasło są identyczne z tymi jakich używam na kompie...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 571
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sat Nov 23, 2019 7:46 pm

Poproś jakiegoś fachowca z Twojej okolicy, niech Ci skonfiguruje poprawnie ten router. Tak, żebyś znał SSID oraz hasło do swojego Wi-Fi.
Skąd jesteś, może ktoś z forum będzie z Twojej okolicy i będzie Ci w stanie pomóc.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Post Reply