Page 2 of 4

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 3:26 pm
by AdamColus
z góry dziekuje, myslę że gubię sie bo są dwie rolety

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 3:38 pm
by pzygmunt
Zakładam, że na niebieskim przewodzie masz przewód neutralny (potocznie minus).
Możliwe, że będziesz musiał zamienić miejscami IN1 z IN2 oraz bieguny silnika (zacisk 3-ci z 4-tym)
(Najpierw podłącz moduł na biurku i dodaj go do aplikacji)

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:02 pm
by AdamColus
DZIAŁA ale jaja :)
dziekuje dziekuję.
teraz sprawdzę czy dwa obok siebie dadzą radę bo o tym nie wiedziałem że 15 cm

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:04 pm
by AdamColus
tylko przycisk nie działa :(

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:05 pm
by pzygmunt
Weź próbówkę i sprawdź czy na IN1 i IN2 pojawia się faza (jak naciskasz przycisk).
Jeszcze pytanie czy to przycisk monostabilny (dzwonkowy) czy bistabilny ?

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:09 pm
by AdamColus
monostabilny bo dzwonkowy, nie ma na próbówce fazy :(

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:24 pm
by pzygmunt
Jak to jest dokładnie włącznik (model/firma) ?
Czy na środkowym przewodzie jest prąd ?

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:25 pm
by AdamColus
a nie powinno być też fazy na włączniku? wydaje mi się że inni tak mają

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:25 pm
by AdamColus
to jest Karlik Deco ale wg rysunku do włącznika mam tylko dwa kable

Re: grupowanie rolet

Posted: Mon May 20, 2019 4:26 pm
by pzygmunt
Powinna być. Na wejście włącznika wchodzi faza, a dwa wyjścia idą do IN1 i IN2.
Nie widzę schematu tego włącznika dlatego założyłem, że na środkowym zacisku było wejście.