Nie mogę dodać urządzenia

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

pn maja 20, 2019 4:52 pm

Ok bede pamietal
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posty: 1306
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pn maja 20, 2019 5:53 pm

Dawid84 pisze:
pn maja 20, 2019 4:46 pm

Teraz tylko muszę jakos zmusic sonoff basic do dzialania bo ktorys juz raz probuje wgrac suple i nie wgrywa sie niewiem co robie zle postempuje wg instrukcji ze strony https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ i nic.
Poczytaj. Też parę dni temu miałem podobny problem.
Może Ci pomoże.
viewtopic.php?p=41179#p41179
dimaz
Posty: 9
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

wt wrz 29, 2020 10:22 pm

Mam aktualnie podobny problem:

Moduł srw swiecil się na czerwono w aplikacji, wiec wywaliłem go z supli.org
Chce dodac go ponownie ale niestety mimo udanego połączenia, podobnie jak w opisanym powyżej temacie, urządzenie nie jest widoczne ani w aplikacji ani na komputerze.
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2020 4:32 am przez dimaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 29, 2020 10:24 pm

Jak przejdziesz przez kreator na końcu jest „Poprzedni status”. Wrzuć tu zrzut ekranu.
dimaz
Posty: 9
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

śr wrz 30, 2020 4:36 am

Czy chodzi o ten komunikat?
Załączniki
Screenshot_20200929-221808_SUPLA.jpg
Screenshot_20200929-221808_SUPLA.jpg (225.71 KiB) Przejrzano 525 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 30, 2020 7:27 am

Czy Twój router nie ma jakiegoś filtrowania po Mac-u? Albo blokada niestandardowych portów ?
dimaz
Posty: 9
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

śr wrz 30, 2020 8:22 am

Nic o tym nie wiem. Tymbardziej ze 5 pozostałych sterowników widze w aplikacji...
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 763
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr wrz 30, 2020 8:54 am

Może masz ustawione ograniczenie ilości urządzeń na routerze.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1762
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr wrz 30, 2020 10:24 am

A próbowałeś restartować router?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
dimaz
Posty: 9
Rejestracja: wt wrz 29, 2020 10:18 pm

śr wrz 30, 2020 6:15 pm

miroph pisze:
śr wrz 30, 2020 8:54 am
Może masz ustawione ograniczenie ilości urządzeń na routerze.
Nie wiem gdzie na routerze to może być, ale wątpię, wczesniej ten sterownik się łączył.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”