Strona 1 z 3

Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 8:48 am
autor: Dawid84
Witam
Szukalem ale nie znalazlem jesli juz bylo to przepraszam i prosze przeniesc do wlasciwego tematu.
Mam Supla SRW-01 sterowanie roletami wprowadzam go w tryb konfiguracji przez dluzsze przycisniecie przycisku config dioda zaczyna szybko migac w aplikaci na smartfonie dodaje urzadzenie caly proces przebiega normalnie na koniec wyswietla sie ze sukces urzadzenie zostalo dodane, dioda przestala szybko migac i powinna sie swiecic caly czas a u mnie nadal miga tylko wolniej okolo co 2 sekundy. W aplikacji mobilnej niema zadnych dodanych urzadzen, wchodze na supla.org loguje sie i tez nic nie ma. Dodam ze wczesniej wszystko bylo ok dzialalo normalnie

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 8:52 am
autor: pzygmunt
"Dodam ze wczesniej wszystko bylo ok dzialalo normalnie" co było powodem, że ponownie dodajesz urządzenia ?
Dodaj jeszcze raz i w ostatniem oknie gdzie jest podsumowanie odczytaj "Poprzedni status", albo wrzuć screen-a.

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 8:59 am
autor: Robert Błaszczak
A masz aktywne dodawanie urządzeń na cloud.supla.org?

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 9:26 am
autor: Dawid84
Mam aktywne dodawanie urzadzen.
Dodaje jeszcze raz poniewaz wczesniej bylo ok aplikacja dzialala na urzadzeniu sioda swiecila sie caly czas, po wejsciu w aplikacje mam przy ikonie urzadzenia czerwona kropke dioda rowniez nie swieci stale jak wczesniej tylko miga z czestotliwoscia co 2 sec.

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 9:51 am
autor: pzygmunt
Spróbuj jeszcze dodać z 2, 3 razy i sprawdź za każdym razem czy masz taki sam "Poprzedni status" jak na screenie.
Może Twój router blokuje połączenia.
Wyślij mi na priva info na jaki adres email masz zarejestrowane konto.

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 10:06 am
autor: Dawid84
Ok sprobuje po południu dam znac co wyszlo

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 11:42 am
autor: Dawid84
pzygmunt chodzi Ci o adres mail podany przy rejestracji konta na supla.org???

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 11:47 am
autor: pzygmunt
tak

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 4:46 pm
autor: Dawid84
Wiec tak do konca niewiem co bylo nie tak ze zgubil polaczenie usunolem wszystko w supl.org i w aplikacji dodalem jeszcze raz zrobilem reset routera i odziwo wszystko dziala dzieki za pomoc i zainteresowanie tematem.

Teraz tylko muszę jakos zmusic sonoff basic do dzialania bo ktorys juz raz probuje wgrac suple i nie wgrywa sie niewiem co robie zle postempuje wg instrukcji ze strony https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ i nic.

Re: Nie mogę dodać urządzenia

: pn maja 20, 2019 4:48 pm
autor: pzygmunt
Obawiam się, że problem wróci. Jak się pojawi nie usuwaj nic z clouda tylko zacznij od resetu routera.