SRW01 Roleta zamknięta, mimo że otwarta

Sterownik rolet
User avatar
pzygmunt
Posts: 6687
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Jun 10, 2019 7:52 pm

Może tam jest za długi czas ustawiony. Krańcówka wyłącza roletę. GUI zaokrągla 99,99 to 100, a ikonka „widzi” < 100.

Jak to wyglada w aplikacji i czy można ustawić np 40% otwarcia ?
Lukasz_luk
Posts: 12
Joined: Mon Jun 10, 2019 6:31 pm

Mon Jun 10, 2019 8:37 pm

W momencie, w którym roleta jest otwarta a aplikacja pokazuje, że jest zamknięta, naciśnięcie przycisku otwierania powoduje jej zamykanie.
Attachments
fullsizeoutput_24e8.jpeg
fullsizeoutput_24e8.jpeg (175.89 KiB) Viewed 303 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6687
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Jun 10, 2019 8:58 pm

Ten sterownik jest po prostu odwrotnie podłączony. Proszę zamienić miejscami przewody albo w konfiguracji należy wybrać opcję „ upside down”.

viewtopic.php?p=42304#p42304
User avatar
pzygmunt
Posts: 6687
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Jun 11, 2019 9:27 am

Sprawdziliśmy. Rzeczywiście w cloud.supla.org jest bug i ikonka się nie zmienia dlatego tak jak wyżej pisałem nie sugeruj się tym. Pozamieniaj przewody ponieważ moduł podłączony jest odwrotnie lub po prostu przełącz opcje w konfiguracji.
Lukasz_luk
Posts: 12
Joined: Mon Jun 10, 2019 6:31 pm

Tue Jun 11, 2019 6:53 pm

Niestety problem dalej nie rozwiązany. Jak zamykam roletę z aplikacji to tak na prawdę ją otwieram. jak otwieram to zamykam.
wtf? :)
Lukasz_luk
Posts: 12
Joined: Mon Jun 10, 2019 6:31 pm

Tue Jun 11, 2019 6:56 pm

Wszedłem w ustawienia i zrobiłem jak pisałeś nic to nie dało. Przewodów nie ruszałem ponieważ sterowanie z klawiszy na ścianie działa poprawnie dół to dół góra to góra. Jeśli je zamienię i wyprostuje się wszystko w aplikacji to na ścianie będę miał pomieszane :)
Lukasz_luk
Posts: 12
Joined: Mon Jun 10, 2019 6:31 pm

Tue Jun 11, 2019 7:07 pm

Zamieniłem kable. Tak jak myślałem, w aplikacji jest ok na ścianie odwrotnie :lol:
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 428
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Jun 11, 2019 7:10 pm

To obróć włącznik na ścianie 😃
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Lukasz_luk
Posts: 12
Joined: Mon Jun 10, 2019 6:31 pm

Tue Jun 11, 2019 7:15 pm

Robert, genialne!! :)
Udało się. Dziwna sprawa, musiałem wprowadzić moduł w tryb ręcznie, naciskając przycisk na module. reszta jak w instrukcji przesłanej w poście. Wprowadzenie w trym config przez klawisze na ścianie niby tryb wprowadzało ale zmiany się nie zapisywały.
dzięki za pomoc.
User avatar
lesny8
Posts: 745
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Jun 11, 2019 7:16 pm

Robert Błaszczak wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:10 pm
To obróć włącznik na ścianie 😃
To samo chciałem napisać ;)
Post Reply