Brak SRW-01 w aplikacji

Sterownik rolet
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

sob lis 09, 2019 2:41 pm

Hej,

Nie widzę swoich sterowników rolet SRW-01 w aplikacji oraz chmurze supli, pomimo tego że podobno poprawnie te urządzenia są przeze mnie dodawane (o czym informuje mnie aplikacja - załącznik 1).

Temat wydaje się identyczny jak opisał kolega w tym temacie: viewtopic.php?f=36&t=4922

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak te urządzenia dodać? Straciłem już tyle czasu i nerwów...

Wcześniej udawało mi się sterowniki dodać, jednak dopiero teraz podłączyłem internet na stałe i musiałem je skonfigurować od nowa.
Załączniki
74682756_1005451996463510_3054032290771369984_n.png
74682756_1005451996463510_3054032290771369984_n.png (80.34 KiB) Przejrzano 426 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 09, 2019 2:59 pm

Komunikat informujący, że konfiguracja zakończyła się powodzeniem oznacza, że udało się przesłać poprawnie dane konfiguracyjne.
Przełącz urządzenie w tryb konfiguracji i dodaj je jeszcze raz. W ostatnim oknie odczytaj "Poprzedni status".
Wrzuć na forum info co tam jest napisane.
Zwykle problem leży w nazwie sieci Wifi, haśle, wyłączonej częstotliwości 2.4Ghz.

PS. Obecnie aplikacja pokazuje ostatni status ale mogłeś przełączyć urządzenie w tryb konfiguracji właśnie jak zaczyna ponownie się łączyć z WiFi dlatego spróbuj kilka razy dodać i kilka razy odczytaj status. Nowa wersja oprogramowania będzie pokazywała kilka ostatnich statusów.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

sob lis 09, 2019 4:18 pm

Hej, z tego co zaobserwowałem to statusem było łączenie się z siecią Wi-Fi.
Dodam, że mam 4 sterowniki w mieszkaniu. 2 sterowniki dodałem z sukcesem, natomiast z pozostałymi dwoma mam ten problem. Sieć na pewno na 2.4 Ghz, wykluczam sieć i hasło ponieważ dwa pozostałe sterowniki się połączyły.

Dodawać próbowałem przynajmniej kilkanaście razy...

Jaka jest najnowsza wersja firmware? 2.7.2?
Ostatnio zmieniony sob lis 09, 2019 7:38 pm przez gorzken, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 09, 2019 4:19 pm

W takim razie stawiam na to, że Twój router ma limit urządzeń WiFi.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

sob lis 09, 2019 7:37 pm

Niemożliwe, 2 działające urządzenia dodałem jako ostatnie...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lis 10, 2019 4:04 pm

Podeślij adres email na korym masz konto i GUID urządzenia, które nie chce się dodać.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

ndz lis 10, 2019 6:21 pm

email: a******@onet.pl

Router widzi 4 sterowniki podpięte do sieci (zalacznik 3).

Pingowałem wszystkie 4 sterowniki po wi-fi. 2 (działające) odpowiadają regularnie (zalacznik 2), 2 niedziałające mają timeouty, połączenie nie jest stabilne (zalacznik 1).

Last state niezmiennie Wifi connecting (chociaż jak wpisałem złe hasło do sieci to last state był wrong password).

Niedziałające urządzenia:

GUID: nie zapisałem, uzupełnię później
MAC Adress: 84:F3:EB:6E:D4:2B

Mam jeden GUI w tym momencie:
GUID: CFC5C3F786C0DF4340F9618EDF161C6A
MAC Adress: 84:F3:EB:6D:1B:4A
Załączniki
2.png
2.png (138.16 KiB) Przejrzano 362 razy
1.png
1.png (166.63 KiB) Przejrzano 362 razy
5.png
5.png (133.17 KiB) Przejrzano 362 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1081
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz lis 10, 2019 6:48 pm

Timeout-y podczas ping-owania niezarejestrowanego urządzenia to akurat nie to, bo soft po podłączeniu do sieci próbuje zarejestrować moduł w Cloud, potem się restartuje.
Rejestrację urządzeń w Cloud masz aktywną?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lis 10, 2019 7:55 pm

Podaj GUID tego, który nie chce się łączyć.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

ndz lis 10, 2019 10:09 pm

Pierwszy niedziałający:
GUID: CFC5C3F786C0DF4340F9618EDF161C6A
MAC Adress: 84:F3:EB:6D:1B:4A

Drugi:
GUID: FD657EFD1BA04DA8915B904A5E736EE1
MAC Adress: 84:F3:EB:6E:D4:2B
ODPOWIEDZ