Brak SRW-01 w aplikacji

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 10:56 am

Oba moduły zostały wcześniej zarejestrowane przez użytkownika paulina.*******@op.pl.
Prawdopodobnie sprzedawca wcześniej testował SRW przed sprzedażą. Napisz do niego, że musi usunąć te moduły ze swojego konta.

Wprowadzimy aktualizację, która pozwoli w przyszłości zmieniać ID urządzenia z uwagi na to, że takie sytuacje powtarzają się coraz częściej.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

pn lis 11, 2019 1:37 pm

Usuniecie urzadzen z konta Pani Pauliny pomogło.

Pytanie:

Planuje sterowniki zamknąć w puszce, zamontowac pokrywke a następnie zagipsować ścianę.

Czy w konfiguracji urządzenia zostawic opcje firmware update yes? Jesli teraz dziala, to wolalbym zeby kolejna aktualizacja tego nie zepsuła :D

Led off w stanie ready, po co ma sie przepalić.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 1:48 pm

Ja bym tego nie gipsował. "Firmware update" zawsze przełączy się na "NO" po sprawdzeniu czy update jest dostępny.
To jest celowe zachowanie. Moduł zawsze możesz przełączyć w tryb konfiguracji z przycisku tak jak na poniższym filmiku. Wtedy możesz zmieniać ustawienia. Nie wypuszczamy aktualizacji bez szczegółowych testów.

https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

pn lis 11, 2019 4:58 pm

Fajnie, ze konfigurację można włączyć za pomocą przycisku. Czy są przeciwskazania termiczne dla sterownika zeby zamknac go w puszce i zagipsować? Mam na myśli prace w standby. Puszka jest w salonie na ścianie przy oknach, wszędzie mam gładzie, wolałbym zagipsować i pomalować zeby sie nie wyróżniało.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 5:53 pm

To pytanie raczej do producenta ale wydaje mi się, że raczej nie ma przeciwwskazań. Kwestia zasięgu WiFi.
ODPOWIEDZ