Sterowanie łącznikiem roletowym nie działa

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 12, 2020 10:15 pm

Jeśli zwarcie na chwilę IN1/IN2 z L nie działa to uszkodzony jest moduł.
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

ndz sty 19, 2020 4:23 pm

Wymieniłem moduł i sterowanie włącznikiem działa jak należy. Natomiast w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy:

1. Gdy ~230V podaje na IN↓ dostaje ~230V na wyjściu "silnik ▲"
2. Gdy ~230V podaje na IN↑ dostaje ~230V na wyjściu "silnik ▼"

Podobnie jak steruje z aplikacja, podnoszenie rolety z aplikacji włącza mi zasilanie na "silnik ▼". I odwrotnie gdy z aplikacji włączam opuszczanie rolety dostaje ~230V na wyjściu silnik ▲.

Tak to ma działać? Czy można jakoś zamienić wyjścia w SW za pomocą kalibracji?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 19, 2020 4:27 pm

W ustawieniach na 192.168.4.1 nie masz przypadkiem włączonej opcji "UpsideDown" ?
gorzken
Posty: 17
Rejestracja: sob lis 09, 2019 2:16 pm

ndz sty 19, 2020 8:32 pm

Właśnie zastanawiałem się co oznacza ten parametr :D Już sprawdzam zatem.

Edit: Zgadza się. Funkcja upside/down odwróciła mi funkcjonalność. Dzięki!
ODPOWIEDZ