Zmiana sieci Wifi

Sterownik rolet
bonon14
Posty: 4
Rejestracja: pt sty 24, 2020 7:48 am

pt sty 24, 2020 7:55 am

dzień dobry, mam problem ze sterownikiem SRW-01 klient u którego montowałem sterownik zmienił SSID sieci (i upiera się przy tym). Tu zaczyna się problem gdyż nie mogę zmusić kontrolera do ponownego wejścia w tryb programowania. Po wciśnięciu config dioda miga dosłownie kilka sekund i gaśnie po czym uruchamia się ponownie i mruga z częstotliwością około 1.5s. Mogę dodać, że gdy postawiłem hotspot na telefonie z danymi starej sieci to sterownik automatycznie się podłącza pod niego. Jakiś pomysł jak temu zaradzić? Można przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1468
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt sty 24, 2020 8:17 am

W tryb CONFIG wchodzisz wciskając przycisk na ponad 5 sekund. Po zapisaniu ustawień wciskasz na krótko przycisk konfiguracji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
bonon14
Posty: 4
Rejestracja: pt sty 24, 2020 7:48 am

pt sty 24, 2020 8:26 am

To wyczytałem w opcjach ale po tym kliknięciu on wchodzi w tryb config na kilka sekund a potem wychodzi z niego sam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9616
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 24, 2020 9:17 am

Na początku poniższego filmiku masz info jak przełączyć w tryb konfiguracji bez zdejmowania przycisku.

https://m.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4

Jeśli masz problem z trybem konfiguracji to wyłącz mu zasilanie z bezpiecznika na chwile.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1177
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt sty 24, 2020 10:23 am

Mam podobnie z jednym Sonoffem u siebie, w trybie konfiugracji nie utrzymam go dłużej niż około 10 sekund. Z tego co pamiętam to zmieniałem mu soft (co też nie było łatwe), restartowałem itp. W każdym razie działa, ale przekonfigurowanie go musi się odbyć w ciągu 10 sekund :D Możliwe, że Twój SRW może mieć podobną przypadłość
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
julekjulek
Posty: 36
Rejestracja: śr kwie 12, 2017 9:26 am

pt sty 24, 2020 12:01 pm

bonon14 pisze:
pt sty 24, 2020 8:26 am
To wyczytałem w opcjach ale po tym kliknięciu on wchodzi w tryb config na kilka sekund a potem wychodzi z niego sam
Spróbuj na czas konfiguracji wyłączyć sieć wifi.

Pozdrawiam,
julek
Wszystko jest możliwe, ale na wszystko jest potrzebny czas ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”