Problem z roletami

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9384
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 15, 2020 5:52 pm

Możesz odłączyć przyciski od modułu w ramach testu ?
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

sob lut 15, 2020 8:08 pm

Na jednym mam przyciski a na drugim brak, efekt jest ten sam.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9384
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 15, 2020 8:18 pm

Nie rozumiem. Na jednym wejściu ? Upewnij się, że L z N nie są zamienione.
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

sob lut 15, 2020 8:26 pm

Chodzi mi o to, że przy jednym oknie mam przyciski (zwykłe czyli monostabilne) A przy drugim oknie brak przycisków. Sterowanie odbywa się przez aplikację.
Tak się zastanawiam, czy to nie problem silnikow w roletach.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9384
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 15, 2020 8:35 pm

Przekazałem sprawę do Zamel-a. Wspólnie postaramy się coś wywnioskować.
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

sob lut 15, 2020 8:48 pm

Dzięki.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 504
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pn lut 17, 2020 12:09 pm

Na obecną chwilę ma taką propozycję, abyś zdemontował sterownik i spróbował opuścić i podnieść kilka razy roletę "na przewodach".
Wyeliminujmy jedną z potencjalnych przyczyn.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

wt lut 18, 2020 7:51 pm

Po odłączeniu sterownika praca rolet jest prawidłowa. Niezależnie co chce zrobić, czy to kilka razy w górę (lub w dól) mogę to wykonać za każdym razem. Wniosek taki, iż problem tkwi w sterownikch.
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2020 6:11 am przez stanley_p, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9384
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 18, 2020 7:59 pm

Czy możesz podłączyć do tej rolety inny SRW ?
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

śr lut 19, 2020 6:12 am

Mam 3 sterowniki i na każdym jest tak samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”