Problem z roletami

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 8:55 am

Na każdym po podmiance czy przy każdym oknie jest tak samo ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 8:56 am

Wrzuć zdjęcie jak to podłączyłeś ?
Nie masz tam przypadkiem łącznika centralnego albo podświetlenia w przycisku ?
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

śr lut 19, 2020 2:03 pm

Tak przy każdym oknie jest tak samo. Na początek moduł bez przycisków.
Załączniki
20200219_145905.jpg
20200219_145905.jpg (3.86 MiB) Przejrzano 122 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 2:11 pm

Może SRW nie nadają się do współpracy z Twoimi roletami... nie wiem :/
Upewnij się, że masz fazę na drugim zacisku.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 667
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr lut 19, 2020 2:21 pm

Możesz też odłączyć rolety i miernikiem sprawdzać, czy sterownik podaje napięcie w odpowiednim kierunku przez odpowiedni czas.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 2:31 pm

Może masz zbyt krótki czas ustawiony na cloud.supla.org ?
Możesz zmienić eksperymentalnie na dwa razy dłuższy ?
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

śr lut 19, 2020 3:06 pm

Nie ma łącznika centralnego.
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

śr lut 19, 2020 5:26 pm

Mój problem jest co najmniej ciekawy. Sprawdziłem miernikiem moduł, i w momencie załączenia pojawia się napięcie (czy to otwieranie czy zamykanie) po kilka razy w jedną stronę. Niestety rolety w momencie otwarcia i zatrzymania gdzieś w połowie, po ponownym podnoszeniu już nie reagują. Muszę wybrać opuszczanie.

Kiedy robię to bez modułu nie mam żadnych problemów. Mogę podnosić kilka razy.

Nie potrafię tego zrozumieć. Przecież w module jest przekaźnik, który zawiera w celu podania napięcia.🙄
stanley_p
Posty: 20
Rejestracja: pt lut 14, 2020 8:17 pm

śr lut 19, 2020 5:33 pm

Co mi przyszło do głowy i to zrobiłem. Odłączyłem jeden kabel i w tym momencie wszystko jest ok. Podnosi w każdym momencie. Czyli jednak problem z modułem.
Załączniki
15821335075198140079679500171924.jpg
15821335075198140079679500171924.jpg (3.46 MiB) Przejrzano 92 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 5:42 pm

Nie sądzę aby to był problem z modułem. Podłącz sobie pod środkowe zaciski dwie żarówki 230V i obserwuj jak się zachowują.
ODPOWIEDZ