Proxima LN_ROLETY i ZAMEL SRW-01 

Sterownik rolet
grands877
Posty: 4
Rejestracja: pt lis 13, 2020 10:57 pm

pt lis 13, 2020 11:19 pm

Witam wszystkich. Posiadam bramę garażową rolete, ze sterownikiem Proxima na pilot radiowy i chciałbym powiększyć funkcję rolety, o mozliwosc sterownia nią przez wifi i znalazłem sterownik ZEMEL SRW-01. Czy jest możliwość podłączenia 2 sterowników żeby wszystko działało jak należy? Bądź jakieś inne pomysly na zachowanie funkcji otwieranie przez pilot (tym sterownikiem) i dodanie jakiegoś modułu wifi?
Załączniki
Sterownik proxima
Sterownik proxima
20201113_232901.jpg (2.81 MiB) Przejrzano 129 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9598
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lis 13, 2020 11:27 pm

Jeśli silnik rolety ma wbudowane krańcówki to możesz SRW wpiąć pomiędzy silnik, a proximę. Jeśli założymy, że numery zacisków w sterowniku na zdjęciu liczone są od góry to

Przewody dopięte z 1,3 podpinasz do środkowych zacisków w SRW. Następnie 1 i 3 do IN1 i IN2 w SRW. Na koniec pozostaje podłączenie L i N.
grands877
Posty: 4
Rejestracja: pt lis 13, 2020 10:57 pm

sob lis 21, 2020 5:04 pm

received_1234163236982604.jpeg
received_1234163236982604.jpeg (170.08 KiB) Przejrzano 72 razy
Próbowałem dodzwonic się do instalatora który zakładał ta rolete ale chyba zamknął interes, żeby dowiedzieć się co to za silnik i czy ma krancowki. Po rozkręcenie obudowy nie znalazłem żadnej nazwy ani modelu silnika mam tylko takie zdjęcie. Czy możliwe że silnik ma krancowki ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9598
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 5:29 pm

Czerwone i białe pokrętło to prawdopodobnie regulacja krańcówek.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 574
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

sob lis 21, 2020 5:45 pm

Tylko z regulacją ostrożnie bo możesz spędzić połowę dnia jak to rozregulujesz. Pokrętło białe jest od położenia górnego czerwone od dolnego..
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
grands877
Posty: 4
Rejestracja: pt lis 13, 2020 10:57 pm

sob lis 21, 2020 5:50 pm

Nie mam zamiaru się z tym bawić jak jest już ustawione. Mam nadzieję że jak zamontuje zamela to nie będę musiał nic ustawiać na krancowkach?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9598
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 5:54 pm

Jeśli działało to będzie działać.
grands877
Posty: 4
Rejestracja: pt lis 13, 2020 10:57 pm

sob lis 21, 2020 6:01 pm

No to super zamawiam sterownik. Dziękuję za pomoc :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”