SRW-01 - ustawiony czas w cloud

Sterownik rolet
forall
Posty: 165
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

sob lis 21, 2020 2:52 pm

Witam,
Mam pytanie czy jeżeli w cloud wpisany byłby zły czas to jest jakaś szansa że w ten sposób przestawić może ustawienie krańcówek rolety?
Czas oczywiście mam wpisany poprawnie, ustawiony ze stopera.. Mam jedną roletę która znowu po otwarciu pozostawia roletę w złym położeniu..
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9598
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 3:13 pm

Czy krańcówki konfigurowane są u Ciebie wejściem sterującym roletą (zasilaniem silnika) ?
forall
Posty: 165
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

sob lis 21, 2020 3:59 pm

Szczerze to nie wiem, wiem że jak ostatnio wymieniali pancerz to akurat nie było mnie na miejscu i zdalnie im sterowałęm roletą.. Musiałbym dopytać.. Nie chciałbym, żeby zwalili winę na sterownik...Inne rolety działają bez problemu :(((
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9598
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 4:02 pm

Zwykle krańcówki ustawia się mechanicznie. W takim wypadku SRW nie ma na krańcówki wpływu. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy krańcówki ustawia się inaczej niż mechanicznie (pokrętło w silniku), ale nie wykluczam innej metody.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 574
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

sob lis 21, 2020 4:07 pm

Są też krańcówki elektroniczne bardzo często stosowane, lecz SRW-01 jak pisałeś nie ma na to wpływu.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
forall
Posty: 165
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

sob lis 21, 2020 4:16 pm

Też tak myślę, ale wolę się upewnić, bo tak jak pisałem znowu mam problem z ta samą roletą.. No nic zadzwonię kolejny raz żebny przyjechali i porawili to i sprawdzili czemu się to tak dzieje...
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 574
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

sob lis 21, 2020 4:24 pm

Może masz właśnie krańcówki elektroniczne, raczej nie zdarza się to często ale są w stanie się rozprogramować.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
forall
Posty: 165
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

sob lis 21, 2020 6:15 pm

@miroph - dowiem się w poniedziałek, zadzwonię, żeby podjechali i obadali to, bo dziwne jest że wszystko działa poprawnie oprócz tej jednej..
Jak się MEW-01 naprawił to teraz roleta znowu :P
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”