rolety

Sterownik rolet
wigo
Posty: 1
Rejestracja: śr lut 24, 2021 7:40 pm

śr lut 24, 2021 7:48 pm

Pomimo poprawnie przechodzącej rejestracji sterownik SRW-01 nie dodaje się do aplikacji chociaż dostaję info "succesfull ".
Jaka przyczyna. Czy są jakieś ograniczenia na znaki w haśle mojej wifi ?
Proszę o sugestie. Rejestracja aktywna. !

Z licznikiem energii sobie poradziłem bez problemu. I działa.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 24, 2021 7:51 pm

Ten komunikat oznacza tylko, że z powodzeniem przesłano ustawienia do modułu. Nie oznacza, że przesłane ustawienia są poprawne.
Przejdź jeszcze raz przez kreator i podeślij screen z okna podsumowania (ostatni etap kreatora dodawania).
forall
Posty: 173
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt mar 05, 2021 8:46 am

Nie wiem czy w dobry miejscu.. ale zapytam.. ostatnio elektryk robil cos mi w domu i nie wlaczyl jednego bezpieczenika w szafie i akurat nie zamknela sie jedna roleta, w aplikacji bylo normalnie pokazane że jest zamknięta, czy można się przed tym jakoś zabezpieczyć, informacją, że jednak roleta jest otwarta?
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt mar 05, 2021 9:00 am

forall pisze:
pt mar 05, 2021 8:46 am
Nie wiem czy w dobry miejscu.. ale zapytam.. ostatnio elektryk robil cos mi w domu i nie wlaczyl jednego bezpieczenika w szafie i akurat nie zamknela sie jedna roleta, w aplikacji bylo normalnie pokazane że jest zamknięta, czy można się przed tym jakoś zabezpieczyć, informacją, że jednak roleta jest otwarta?
Musiałbyś mieć zamontowane dodatkowe czujniki (kontaktrony/krańcówki), które wykryją rzeczywiste położenie rolety.
Natomiast jeśli chciałbyś na nowo "skalibrować" roletę, to wystarczy, że w aplikacji na telefonie przytrzymasz jeden z przycisków góra/dół aż roleta dojedzie na właściwe miejsce.
forall
Posty: 173
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt mar 05, 2021 11:41 am

No to teraz cieżko dołożyc jakiś konrakton..bo nie ma go skad zasilić i podłączyć do modułu...
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2315
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt mar 05, 2021 11:45 am

forall pisze:
pt mar 05, 2021 11:41 am
No to teraz cieżko dołożyc jakiś konrakton..bo nie ma go skad zasilić i podłączyć do modułu...
Pewnie tak, ale z drugiej strony taka sytuacja to raczej wyjątek i np dla mnie to do niczego nie jest potrzebne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”