Ostatni poziom ściemniacza po wyłączeniu

Sterownik RGB
Post Reply
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Sun Aug 19, 2018 6:44 pm

Witam,
Da się zrobić tak, że jak włączę światło z 50% jasności, następnie wyłącze i włączę to ponownie wróci do tej samej jasności?
User avatar
miroph
Posts: 56
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Tue Aug 28, 2018 6:48 pm

Witam. Tak da się ale tylko z przycisku fizycznego. Jeśli chodzi o aplikację to po włączeniu mamy 100% jasności.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Wed Aug 29, 2018 10:09 am

Udało mi się zrobić z przycisku fizycznego oraz aplikacji w telefonie, wystarczyło dodać taki kolor biały z takim ustawieniem jasności do ulubionych i tym włączam światło.
User avatar
Lucas
Posts: 445
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Mon Oct 01, 2018 10:54 pm

Czy SLW-01 pamięta ostatnią ustawioną jasność i kolor po całkowitym odłączeniu go od zasilania?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 02, 2018 8:17 am

Tak
ArturGRDpl
Posts: 9
Joined: Sun Nov 26, 2017 10:05 pm

Fri Oct 05, 2018 7:49 am

czy da się podłączyć przycisk bistabilny do tego modułu? czy generalnie produkty zamel współpracują z przyciskami monostabilnymi?
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Fri Oct 05, 2018 7:53 am

Moduł ten wspiera oba systemy. Wystarczy w konfiguracji wybrać odpowiedni.
ArturGRDpl
Posts: 9
Joined: Sun Nov 26, 2017 10:05 pm

Fri Oct 05, 2018 8:57 am

może zadam głupie pytanie ale patrzyłem i nie widziałem takiej opcji :oops: możecie mi powiedzieć gdzie tego szukać?
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Fri Oct 05, 2018 9:25 am

Odpal tryb konfiguracji (przytrzymać przycisk config) połączyć się z siecią supla, potem wejść w stronę konfiguracyjną (nie pamiętam teraz adresu - znajdziesz np w szczegółach połączonej sieci) i tam jest opcja zmiany.
Post Reply