Ostatni poziom ściemniacza po wyłączeniu

Sterownik RGB
Sk_uter
Posty: 142
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

ndz sie 19, 2018 6:44 pm

Witam,
Da się zrobić tak, że jak włączę światło z 50% jasności, następnie wyłącze i włączę to ponownie wróci do tej samej jasności?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 283
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt sie 28, 2018 6:48 pm

Witam. Tak da się ale tylko z przycisku fizycznego. Jeśli chodzi o aplikację to po włączeniu mamy 100% jasności.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Sk_uter
Posty: 142
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

śr sie 29, 2018 10:09 am

Udało mi się zrobić z przycisku fizycznego oraz aplikacji w telefonie, wystarczyło dodać taki kolor biały z takim ustawieniem jasności do ulubionych i tym włączam światło.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 554
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn paź 01, 2018 10:54 pm

Czy SLW-01 pamięta ostatnią ustawioną jasność i kolor po całkowitym odłączeniu go od zasilania?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 02, 2018 8:17 am

Tak
ArturGRDpl
Posty: 9
Rejestracja: ndz lis 26, 2017 10:05 pm

pt paź 05, 2018 7:49 am

czy da się podłączyć przycisk bistabilny do tego modułu? czy generalnie produkty zamel współpracują z przyciskami monostabilnymi?
Sk_uter
Posty: 142
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt paź 05, 2018 7:53 am

Moduł ten wspiera oba systemy. Wystarczy w konfiguracji wybrać odpowiedni.
ArturGRDpl
Posty: 9
Rejestracja: ndz lis 26, 2017 10:05 pm

pt paź 05, 2018 8:57 am

może zadam głupie pytanie ale patrzyłem i nie widziałem takiej opcji :oops: możecie mi powiedzieć gdzie tego szukać?
Sk_uter
Posty: 142
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt paź 05, 2018 9:25 am

Odpal tryb konfiguracji (przytrzymać przycisk config) połączyć się z siecią supla, potem wejść w stronę konfiguracyjną (nie pamiętam teraz adresu - znajdziesz np w szczegółach połączonej sieci) i tam jest opcja zmiany.
ODPOWIEDZ