ZAMEL SLW-01 (LED RGB) + ORANGE ŚWIATLOWÓD - PROBLEM

Sterownik RGB
zylus
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 2:41 pm

ndz wrz 09, 2018 3:01 pm

Witam
Mam problem z podłączeniem modułu RGB - ZAMEL SLW-01 z siecią wi-fi. Internet wi-fi od orange po światłowodzie, modem funbox 3.0.
Po włączeniu dodawania urządzenia na telefonie pokazuje, że konfiguracja zakończona powodzeniem, natomiast dalej w aplikacji nie widać urządzenia. po prostu nie ma tego modułu mimo dodania go. Na stronie internetowej też go nie widać.
Niewiem czy to kwestia modułu zamel, konfiguracji, czy coś w modemie jest nie ustawione. Modem obsługuje 2,4GHz i 5GHz.

Proszę o pomoc w temacie.
Załączniki
20180908_203549.jpg
20180908_203549.jpg (2.33 MiB) Przejrzano 7205 razy
wrobel111
Posty: 62
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

ndz wrz 09, 2018 3:05 pm

A nie trzeba czasem włączyć rejestracji urządzeń w cloud-ie?
zylus
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 2:41 pm

ndz wrz 09, 2018 3:14 pm

Sprawdzałem to, było włączone, wydaje mi się, że chyba inaczej w ogóle by nie dodało urządzenia. A tutaj niby dodało, ale go nie widzi
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 09, 2018 3:20 pm

Dodaj jeszcze raz i odczytaj co jest w „Poprzedni status”
zylus
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 2:41 pm

ndz wrz 09, 2018 3:57 pm

Przed chwilą próbowałem podłączyć inny moduł pod router upc.
Po konfiguracji w polu poprzedni status pisze: Register and ready.
Moduł pod modemem UPC działa

Wniosek taki, że w orange światłowód chyba nie do końca się połączył z zamelem.
Spróbuje pogrzebać w ustawieniach modemu orange, może coś wyjdzie z tego...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 09, 2018 4:26 pm

Podłącz jeszcze raz pod swoją sieć z którą nie działa. Odczekaj chwilę. Następnie przełącz moduł w tryb konfiguracji i jeszcze raz dodaj. Ma koniec odczytaj co jest w „Poprzedni status”. Tak jest informacja o tym co poszło nie tak przy ostatniej próbie łączenia z serwerem. Od tego zacznij. Kombinowanie z routerem przed odczytaniem tej informacji nie ma sensu.
zylus
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 2:41 pm

śr wrz 12, 2018 6:19 pm

Chyba problem był z routerem funbox.
Przełączyłem na kanał 6 i działa.
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam ;-)
ODPOWIEDZ