Strona 1 z 2

Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 5:04 am
autor: Alek
Witam, mam sterownik do ledow supla-slw-01. Gdy zgasze w aplikacji to ledy minimalnie swiecą.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 8:28 am
autor: pzygmunt
Nie powinno się tak dziać. Naciskasz przycisk „off”
Czy kręcisz kołkiem ? Jakie ledy ? Jak podłączone ?

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 8:30 am
autor: Alek
Po naciśnieciu przycisku off jakies ledy tanie nie znam marki podlaczone normalnie :)

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 8:49 am
autor: miroph
Proszę podać model zasilacza oraz foto podłączenia.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 4:25 pm
autor: Alek
Zasilacz transformator gtv 230/12v nie ma roznicy jaki podlacze.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 4:32 pm
autor: pzygmunt
Hmm. Zielony z czerwonym nie są przypadkiem zamienione ? To i tak na świecenie nie powinno mieć wpływu ale barwa będzie inna niż powinna.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 4:34 pm
autor: Alek
pzygmunt pisze:
pn wrz 23, 2019 4:32 pm
Hmm. Zielony z czerwonym nie są przypadkiem zamienione ? To i tak na świecenie nie powinno mieć wpływu ale barwa będzie inna niż powinna.
Ledy maja odwrotnie wlutowane w tasme ale to jest ok.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 5:16 pm
autor: pzygmunt
No to już Zamel musi zweryfikować co tam jest nie tak. Jak kółkiem kręcisz na 0% to też świecą ?

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 6:33 pm
autor: Robert Błaszczak
Dobrze byłoby jeszcze sprawdzić, jak SLW-01 zachowuje się przy sterowaniu z wejścia IN1. Do tego wystarczy kawałek przewodu i podanie na chwilkę +12V na to wejście. Jeden "impuls" włącza światło, a drugi wyłącza.

Re: Ledy swieca po wylaczeniu

: pn wrz 23, 2019 6:50 pm
autor: miroph
Daj inny zasilacz jeśli możesz. Wtedy wyeliminujemy jedną z rzeczy. Sterownik albo zasilacz. Z doświadczenia stawiam na zasilacz.