SLW-01 brak koloru czerwonego

Sterownik RGB
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1108
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob sty 11, 2020 3:38 pm

Tak ma być. Paski LED w większości mają wspólny plus.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Yepestis
Posty: 246
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

sob sty 11, 2020 3:48 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob sty 11, 2020 1:26 pm
Zrób tak jak napisał @miroph. Wypnij przewody od LED ze sterownika SLW-01, podłącz przewód czarny do zasilacza do zacisku -, a poszczególne kolory (czerwony, zielony, niebieski) podłączaj po kolei do zacisku +. Będziesz miał wtedy pewność, że pasek LED jest w 100% sprawny.
Przed chwilą pisałeś na odwrót żeby czarny przewód podłączyć pod zacisk "-", a poszczególne kolory pod "+"
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1108
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob sty 11, 2020 4:53 pm

:oops: Faktycznie masz rację. To już u mnie przyzwyczajenie, że przewód czarny to masa.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd i dzięki @Yepestis za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 11, 2020 9:00 pm

Mi ten zacisk na pasku wygląda podejrzanie.
Odłącz SLW i sprawdź poszczególne kolory z osobna. Czyli czarny do zasilacza na plus i czerwony na minus. Powinien świecić tylko czerwony kolor. Analogicznie z niebieskim i zielonym.
ODPOWIEDZ