PNW-01 Problem z choinką :-)

Przycisk nożny
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

pt gru 25, 2020 12:44 pm

Witam
Pojawił się problem z automatycznym przedłużaczem PNW-01. Nagle się rozłączył i nie można go już podłączyć. Resetowałem go kilkukrotnie i instalowałem na nowo i nic. Instalacja przechodzi bez problemu zarówno automatyczna jak i ta z witryny 192.168.4.1 pokazuje się informacja, że urządzenie zostało dodane, jednak nie widać go ani w aplikacji, ani na stronie. Po instalacji lampka mruga, a nie powinna się palić na stałe?
Bulion76
Posty: 44
Rejestracja: sob lut 15, 2020 6:04 pm
Lokalizacja: Ziemia Święta (Toruń)

pt gru 25, 2020 2:32 pm

Jak się podłączy do chmury przez Wifi po poprawnej konfiguracji to powinien się świecić
szybkie mruganie - tryb dodawana/konfiguracji
wolne mruganie podłączanie do wifi



1 .Szybko czy wolno mruga?
2. podałeś sieć 2G?
3. Przełącz go w konfigurację, podłącz się przez stronę zobacz pole Last State - będziesz tam miał informację co się dzieje

Pozdrawiam
ŁS
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11372
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 25, 2020 2:38 pm

Otwórz 192.168.4.1 o napisz co masz w LAST STATE.
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

pt gru 25, 2020 4:34 pm

Mruga wolno, podałem sieć 2G. Sieć nie znaleziona. Czy wielkość liter w nazwie sieci WiFi ma znaczenie?
Załączniki
Tak to wygląda.
Tak to wygląda.
08D24028-D519-4EE5-B13A-669980A14AA6.jpeg (205.88 KiB) Przejrzano 579 razy
Patryk
Posty: 1447
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt gru 25, 2020 5:03 pm

Mike pisze:
pt gru 25, 2020 4:34 pm
Czy wielkość liter w nazwie sieci WiFi ma znaczenie?
Tak.
Ps.
1.Jak wprowadzasz "dane" ręcznie zwróć uwagę, czy czasem na końcu nie "dodaje" się spacja. Bo wtedy moduł się też nie połączy.
2. Podajesz nazwę i hasło do sieci 2,4GHz ?
3. Jak jesteś w trybie konfiguracji zaznacz opcję aktualizacji firmware.
4. Spróbuj wyłączyć w routerze sieć 5GHz.
PS2.
SSID Not Found znaczy, że moduł nie znalazł nazwy takiej sieci lub jest błędne hasło.
Patryk
Posty: 1447
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt gru 25, 2020 5:16 pm

Cd...
Jeżeli masz router Tenda zapoznaj się:
viewtopic.php?p=82939#p82939
Mike
Posty: 12
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

pt gru 25, 2020 7:11 pm

Tak podaje wszystkie dane do sieci 2.4Gh. Router TPlink. Miałem kiedyś Tende ale zmieniłem właśnie ze względu na Suplę.
Błędem okazało się kopiowanie nazwy sieci WiFi i wklejanie je ze spacją na końcu. Przepraszam za zamieszanie.
Jednak jeżeli Supla nie działa to na 90% błąd leży po stronie użytkownika 🤦‍♂️
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL PNW-01”