Yunshan wgranie softu.

cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Wed Mar 06, 2019 7:46 pm

Wyczyść tak jak napisałem tu viewtopic.php?f=30&t=4242&p=37902#p37902
darius
Posts: 21
Joined: Mon Oct 24, 2016 7:35 pm

Thu Mar 07, 2019 10:22 am

Czy moduł po wyczyszczeniu dalej wysyła krzaki do putty. Wgrałem soft od Espablo i sama procedura kończy się ok ale moduł nie rozgłasza WiFi. Mam 2 takie sztuki i jest to samo przy obydwu. Chciałem jednym z nich otwierać bramę garażowa.
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Mar 08, 2019 7:24 pm

Pokaż co pokazuje putty zaraz po uruchomieniu. Moduł rozgłasza sieć po chwili, czasem ponad 30s trzeba czekać.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
allbercik
Posts: 8
Joined: Thu Feb 07, 2019 5:04 pm

Wed Mar 27, 2019 5:13 pm

Może mi ktoś podesłać soft od Zibi? Bo na Multiboard nie mogę uruchomić przycisku podłączonego pod GIO3. Potrzebuję obsługę Dht22, kontraktonu i przycisku dzwonkowego
allbercik@poczta.fm
vajera
Posts: 179
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Mon Jun 10, 2019 3:56 pm

2 sztuki Yunshan kupione w promocji na Bangood - w obu przypadkach to samo:
podłączam do zasilacza 24V 0,65 A i 12 V 1 A - miga przez ułamek sekundy dioda przy ESP i koniec - żadnego rozgłaszania sieci (mam na myśli tą oryginalną). Oczywiście próba wgrania czegoś własnego też bez sukcesu.
Jest jakieś minimalne natężenie prądu, które ten moduł musi mieć do dyspozycji?
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Jun 10, 2019 4:06 pm

W tych modułach nie ma softu który od razu rozglasza siec (chyba). Musisz wgrać suplę. Np Multiboard.
vajera
Posts: 179
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Tue Jun 11, 2019 8:54 am

OK - odpowiem sam sobie ;)

1. Zasugerowałem się tym artykułem
https://ucexperiment.wordpress.com/2016 ... ay-module/,

ale moje egzemplarze rzeczywiście nie posiadały żadnego software'u.

2. jeden "odpalił" w końcu na zasilaczu 12V 1A natomiast drugi był bardzo oporny na próby wgrania oprogramowania - pomogło dopiero podłączenie +5 V i GND od programatora bezpośrednio do zacisków zasilania Yunshan'a .
Post Reply