Strona 1 z 1

Yunshan + przekaznik

: sob maja 01, 2021 6:27 pm
autor: Juszczaczek1
Witam pytanie mam, dołożyłem do yunshana przekaźnik i otwieram nim furtkę problem jest taki że jak Podlacze zasilanie do modułu lub zresetuje się to przekaźnik zadziała i otwiera mi elektrozaczep co muszę pozmieniać w ustawieniach aby tak nie było

Re: Yunshan + przekaznik

: pn maja 03, 2021 9:16 pm
autor: klew
To co zamieściłeś na zdjęciu to nie Yunshan - ten układ ma wbudowany przekaźnik.

Pokaż pełen schemat podłączenia i sprawdź czy przekaźnik jest sterowany stanem niskim, czy wysokim. Do jakiego GPIO go podłączasz?

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 3:50 am
autor: Juszczaczek1
To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:09 am
autor: klew
Juszczaczek1 pisze:
wt maja 04, 2021 3:50 am
To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu
Spróbuj zmienić "sterowanie stanem". Zgaduję, że "normalne" oznacza "sterowanie stanem wysokim", a większość przekaźników jest sterowana stanem niskim.

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:16 am
autor: Juszczaczek1
Ok sprawdzę jak będę miał chwilę

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:31 am
autor: krycha88
co to za wersja tego GUI-Generic? Już dawno zmieniłem nazwy na sterowanie LOW i HIGH. A druga sprawa skąd masz GPIO13 w tym Yunshan?

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:44 am
autor: Juszczaczek1
Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:47 am
autor: krycha88
Juszczaczek1 pisze:
wt maja 04, 2021 9:44 am
Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP
to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:50 am
autor: Juszczaczek1
Sam nie wiem czemu , to moja pierwsza płytka byla i chyba chciałem poeksperymentować ;)

Re: Yunshan + przekaznik

: wt maja 04, 2021 9:59 am
autor: Juszczaczek1
to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)
[/quote]

To można do tego yunshana dodać drugi przekaźnik i ds18b20 bez wlutowania się w ESP? Tak żeby jeszcze kontrakton do bramy działał bo ogólnie przekaznik yunshana otwiera mi brame