Zmiana portów HTTPS

Moderator: fracz

marik_te
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 13, 2021 2:50 pm

czw maja 13, 2021 8:01 pm

Witam. Jak na własnym serwerze zmienić porty https i http?
Obecnie mam takie ustawienia, ale dalej zgłasza się na portach 80 i 443.

# Where the SUPLA Cloud will be accessible? Put domain or IP address here with port.
CLOUD_DOMAIN=xxxxx:445

# Initial user account details; delete these settings after the first launch
FIRST_USER_EMAIL=xxxxxxxxxx
FIRST_USER_PASSWORD=xxxxxxxxxx

# Google ReCaptcha settings
RECAPTCHA_ENABLED=false
RECAPTCHA_PUBLIC_KEY=
RECAPTCHA_PRIVATE_KEY=

# Mailer settings (SMTP)
MAILER_HOST=xxxxxx
MAILER_PORT=465
MAILER_USER=xxxxxx
MAILER_PASSWORD=xxxxxxxxx
MAILER_ENCRYPTION=ssl
MAILER_FROM=xxxxxxxxx

# If you want to be notified about some server errors, set this
ADMIN_EMAIL=xxxxxxxxxx

# Where to store SUPLA Cloud's data
VOLUME_DATA=./var

# On which ports the SUPLA Cloud should listen (only if standalone mode)
PORT_HTTP=85
PORT_HTTPS=445

REQUIRE_REGULATIONS_ACCEPTANCE=false
REQUIRE_COOKIE_POLICY_ACCEPTANCE=false
BRUTE_FORCE_AUTH_PREVENTION_ENABLED=true
ACCOUNTS_REGISTRATION_ENABLED=true

# MQTT Broker settings (you have to run the broker yourself)
MQTT_BROKER_ENABLED=false
MQTT_BROKER_HOST=
MQTT_BROKER_PORT=8883
MQTT_BROKER_TLS=true
MQTT_BROKER_USERNAME=
MQTT_BROKER_PASSWORD=
MQTT_BROKER_CLIENT_ID=

# These options protect your application
DB_PASSWORD=xxxxxxxxxxx
SECRET=xxxxxxxxxxx

COMPOSE_PROJECT_NAME=supla
COMPOSE_PATH_SEPARATOR=:
COMPOSE_FILE=docker-compose.yml:docker-compose.standalone.yml
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1616
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt maja 14, 2021 6:04 am

Zrestartuj kontenery i pokaż

Kod: Zaznacz cały

./supla-docker/supla.sh restart
docker ps
marik_te
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 13, 2021 2:50 pm

pt maja 14, 2021 12:06 pm

CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
0d662b236e70 supla/supla-server "/usr/bin/server-ent…" 16 hours ago Up 16 hours 0.0.0.0:2015-2016->2015-2016/tcp, :::2015-2016->2015-2016/tcp supla-server
cf64ec3e94e1 supla/supla-cloud "docker-php-entrypoi…" 16 hours ago Up 16 hours 0.0.0.0:80->80/tcp, :::80->80/tcp, 0.0.0.0:443->443/tcp, :::443->443/tcp supla-cloud
25c685be45d4 mysql:5.7.20 "docker-entrypoint.s…" 3 weeks ago Up 16 hours 3306/tcp supla-db
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1616
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt maja 14, 2021 12:16 pm

marik_te pisze:
pt maja 14, 2021 12:06 pm

Kod: Zaznacz cały

CONTAINER ID   IMAGE                COMMAND                  CREATED        STATUS        PORTS                                                                      NAMES
0d662b236e70   supla/supla-server   "/usr/bin/server-ent…"   16 hours ago   Up 16 hours   0.0.0.0:2015-2016->2015-2016/tcp, :::2015-2016->2015-2016/tcp              supla-server
cf64ec3e94e1   supla/supla-cloud    "docker-php-entrypoi…"   16 hours ago   Up 16 hours   0.0.0.0:80->80/tcp, :::80->80/tcp, 0.0.0.0:443->443/tcp, :::443->443/tcp   supla-cloud
25c685be45d4   mysql:5.7.20         "docker-entrypoint.s…"   3 weeks ago    Up 16 hours   3306/tcp                                                                   supla-db
Nie widzę żebyś restartował kontenery.

Edit:
Na pewno porty zmieniłeś w pliku .env?
marik_te
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 13, 2021 2:50 pm

pt maja 14, 2021 12:42 pm

Restartowałem wczoraj po ostatniej zmianie pliku konfiguracyjnego. Załączyłem cały plik .env. Innego nie posiadam, a reszta ustawień działa prawidłowo. Bo i użytkownik i ustawienia domeny i mail serwera są aktualne zgodnie z tym plikiem.
Dlatego ten temat. Bo sam nie rozumiem dlaczego to nie działa.
lukfud
Posty: 1027
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt maja 14, 2021 1:17 pm

marik_te pisze:
pt maja 14, 2021 12:42 pm
Restartowałem wczoraj po ostatniej zmianie pliku konfiguracyjnego. Załączyłem cały plik .env. Innego nie posiadam, a reszta ustawień działa prawidłowo. Bo i użytkownik i ustawienia domeny i mail serwera są aktualne zgodnie z tym plikiem.

Kod: Zaznacz cały

cd supla-docker
./supla-docker/supla.sh start
Po zmianie parametrów musisz przebudować kontener.
marik_te
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 13, 2021 2:50 pm

pt maja 14, 2021 7:30 pm

Sprawa się wyjaśniła. Wirtualna maszyna na której był serwer supli jakoś dziwnie zafiksowała i jakby utworzyła sobie kopie pliku konfiguracyjnego w ramie. I edytowałem "jeden" plik a ten fizyczny był nie zmieniony. Po restarcie całej maszyny wszystko magicznie działa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-docker”