Supla ❤ Docker

Moderator: fracz

Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 3:34 pm

Koledzy mam na czysto postawione raspberry PI3 z raspbian strech lite. Co muszę wcześniej zainstalować przed startem z instalacją supli (apache etc)?
Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 3:54 pm

Jeszcze jedno pytanie instalację przeprowadzam na podstawie instrukcji na githubie czy tej z wątki o instalacji na raspberry?
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Sep 20, 2018 3:56 pm

Na githubie jest aktualna i nieprzepleciona milionem pytań ;-)
Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 3:59 pm

Super wielki dzięki, tak więc zabieram się za działanie.
Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 4:45 pm

Jeśli nie pobrał mi się chyba composer i dopiero później na raspberry korzystałem z metody alternatywnej i po wydaniu polecenia:

Code: Select all

./supla-docker/supla.sh start
Starting SUPLA containers
/usr/local/bin/docker-compose: line 1: Not: command not found
Co mam zrobić? Czy czeka mnie zabawa od nowa :) czy też można tylko to poprawić?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6449
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Sep 20, 2018 4:49 pm

Nie masz dockera
Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 5:09 pm

Ok. Tylko zainstalowałem później poleceniem:

Code: Select all

apt-get -y install python-pip && pip install docker-compose
i instalacja przebiegła pomyślnie?

Dałem:

Code: Select all

rm -fr /usr/local/bin/docker-compose
pip install docker-compose
teraz mam:

Code: Select all

./supla-docker/supla.sh start
Starting SUPLA containers
./supla-docker/supla.sh: line 33: docker-compose: command not found
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Thu Sep 20, 2018 7:14 pm

Sprawdź jakie masz wersję docer i docer-compose po zainstalowaniu. Ja kilka dni temu stawiałem na drugiej karcie nową instancję wg wypracowanej kiedys metody i przeszło bez problemu. Zerknij sobie
viewtopic.php?p=16391#p16391
Simono
Posts: 289
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Sep 20, 2018 8:04 pm

Za drugim razem instalacja mi poszła (wystartowałem z maliną od zera). Po restarcie maliny czekam, aż "wszystko przemieli".
Na razie https://192.168.1.201/ w moim przypadku nie odpowiada.
Post Reply