Aktualizacja v2.2.0 -> v2.3.0

Moderator: fracz

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 18, 2019 6:44 pm

fracz pisze:
sob lut 16, 2019 6:03 pm
Czy komuś jeszcze coś nie działa?
thomass
Posty: 20
Rejestracja: śr gru 19, 2018 11:31 pm
Lokalizacja: Rzeszów

pn lut 18, 2019 8:49 pm

Seba5120 pisze:
pn lut 18, 2019 7:58 am
thomass pisze:
ndz lut 17, 2019 8:52 pm
Wszystkie komendy oczywiście działają, wszystko idzie, pięknie się instaluje, logowanie przez https:// port 445 i http://85 na wszelki wypadek żeby z czymś nie kolidowało i nic.

Jaki masz adres clouda ustawiony w .env ?
Z portem czy bez?
Ustaw adres z portem i daj restart supli, odczekaj kilkanaście sekund, od razu nie wskakuje...
W .env trzeba razem z ip lub domeną ustawić port.
Nie działał mi token osobisty do połączenia z scripts, po dopisaniu do domeny portu wszystko działa.
Dzięki Seba5120
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

pn lut 18, 2019 8:56 pm

thomass pisze:
pn lut 18, 2019 8:49 pm
Seba5120 pisze:
pn lut 18, 2019 7:58 am
thomass pisze:
ndz lut 17, 2019 8:52 pm
Wszystkie komendy oczywiście działają, wszystko idzie, pięknie się instaluje, logowanie przez https:// port 445 i http://85 na wszelki wypadek żeby z czymś nie kolidowało i nic.

Jaki masz adres clouda ustawiony w .env ?
Z portem czy bez?
Ustaw adres z portem i daj restart supli, odczekaj kilkanaście sekund, od razu nie wskakuje...
W .env trzeba razem z ip lub domeną ustawić port.
Nie działał mi token osobisty do połączenia z scripts, po dopisaniu do domeny portu wszystko działa.
Dzięki Seba5120
Wczoraj chwilę to studiowałem ale się udało :D
Kaowiec
Posty: 76
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

pn lut 18, 2019 8:57 pm

fracz pisze:
pn lut 18, 2019 6:44 pm
fracz pisze:
sob lut 16, 2019 6:03 pm
Czy komuś jeszcze coś nie działa?
Zaczęło działać. Nie pisałem wcześniej (w piatek instalowałem) o kłopotach bo podejrzewałem o nie, moją lekko nietypową instancję systemu na rpi.
Po upgradzie działa wszystko.
Dziękuję
slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pn lut 18, 2019 8:58 pm

Ja instalowałem po raz pierwszy, na QNAP w Container Station, niestety mam błąd "SUPLA Server is down" gdy dodam jakiekolwiek urządzenie,

Próbowałem powalczyć z konsoli, ale nie wiem gdzie szukać folderu supla-docker :( dopiero zaczynam przygodę z supla cloud na QNAP,
wcześniej używałem na domowym serwerku w VirtualBox-ie gotowego obrazu i wszystko śmigało
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 18, 2019 9:42 pm

W takim razie muszę popatrzeć na te qnapy :?
slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pn lut 18, 2019 9:51 pm

Coś jest nie halo :(

Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"
thomass
Posty: 20
Rejestracja: śr gru 19, 2018 11:31 pm
Lokalizacja: Rzeszów

pn lut 18, 2019 9:53 pm

fracz pisze:
pn lut 18, 2019 9:42 pm
W takim razie muszę popatrzeć na te qnapy :?
Kilka miesięcy temu kupiłem qnap251+ specjalnie dla SUPLI
Cloud zainstalowany z marszu, scripts - brakło wiedzy
Wierzę Wojtek, że jak pochylicie się nad tematem, to i jakiś "tutorial" się znajdzie
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

wt lut 19, 2019 6:28 am

slavo_s2k pisze:
pn lut 18, 2019 9:51 pm
Coś jest nie halo :(

Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"

Ustaw w .env razem z ip lub domeną port i daj restart.
Wcześniej już o tym pisałem.

Pzdr. Seba
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lut 19, 2019 6:46 am

slavo_s2k pisze:
pn lut 18, 2019 9:51 pm
Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"
Tez na qnapie?
ODPOWIEDZ