Aktualizacja w QNAP

Moderator: fracz

tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

pn paź 14, 2019 7:42 pm

Dziękuje za info. :D
tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

pn paź 14, 2019 7:45 pm

Zaktualizowane i działa. Wielkie dzięki.
lukfud
Posty: 140
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt paź 18, 2019 5:51 pm

fracz pisze:
pn paź 14, 2019 4:30 pm
Instalujesz entware https://qnapclub.eu/pl/qpkg/556 normalnie w QTS Application Center i potem w ssh:

opkg update
opkg install git
Dzięki za podpowiedź. Po dwóch nie udanych próbach, uruchomiłem skrypty lokalnie. Niby wszystko działa prawidłowo, ale przy próbie zalogowania poprzez token z własnej instancji dostaje poniższy komunikat:
Invalid token (no encoded SUPLA Cloud URL).
W error logu pojawia się wpis:
[19-Oct-2019 01:34:03 Asia/Taipei] PHP Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 179 in /share/CACHEDEV1_DATA/Web/supla-scripts/backend/vendor/beberlei/assert/lib/Assert/Assertion.php on line 1596
Token bez problemu działa na https://supla.fracz.com
Co można z tym zrobić?
.newbie
lukfud
Posty: 140
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 24, 2019 8:45 am

Ktokolwiek?? ;)
.newbie
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1791
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lis 20, 2019 4:07 pm

Co to znaczy że uruchomiłeś je lokalnie? Jaka wersja PHP? Musi być 7+
lukfud
Posty: 140
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr lis 20, 2019 8:36 pm

miałem na myśli, że na serwerze www i DB qnapa. Wersja PHP to 7.3.7 na najnowszym QTS.

EDIT
Skopiowałem pliki i bazę na serwer w superhost (php7.2.24). Token się wczytał, ale po zalogowaniu wyskakuje "Brak dostępu" (menu widzę).
.newbie
lukfud
Posty: 140
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lis 22, 2019 7:23 pm

Update do 2.3.17 poszedł bez problemu ;)
.newbie
juras
Posty: 38
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

wt lut 18, 2020 8:50 am

Co musze usunac z qnapa (container'a) zeby nie bylo zadnych pozostalosci po ponownej instalacji supli?
Suple juz usunalem z container'a ale moze cos jeszcze trzeba by wywalic zeby nie miec pozniej pozostalosci
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1067
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt lut 18, 2020 9:02 am

Jedynie co to jeszcze możesz usunąć image
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ