Synology, supla-scripts, invalid token (SUPLA Cloud https://xxx.xxx does not authorize it).

Moderator: fracz

Post Reply
tyski
Posts: 8
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:26 pm

Sun Sep 15, 2019 7:06 pm

Witam,
Mam problem (mam nadzieję że banalny) z zalogowaniem do supla-scripts.
Nigdy jeszcze nie logowałem się do skryptów, to pierwsza próba i:

Supla Cloud działa. Mam dodanych kilkanaście urządzeń które ładnie działają.
Kontenery uruchamiają się normalnie

Code: Select all

:/volume1/docker/supla-scripts/docker$ sudo docker ps
CONTAINER ID        IMAGE                       COMMAND                  CREATED             STATUS              PORTS                                         NAMES
0e3f8aefb29f        suplascripts_suplascripts   "docker-php-entryp..."   7 hours ago         Up 21 minutes       0.0.0.0:8081->80/tcp, 0.0.0.0:4444->443/tcp   0e3f8aefb29f_0e3f8aefb29f_suplascripts
d15804b1d0c6        mysql:5.7                   "docker-entrypoint..."   7 hours ago         Up 21 minutes       3306/tcp, 33060/tcp                           suplascripts-db
ef5b7f478ad1        supla/supla-server          "/usr/bin/server-e..."   6 days ago          Up 6 days           0.0.0.0:2015-2016->2015-2016/tcp              supla-server
6b4c33cd8f12        supla/supla-cloud           "docker-php-entryp..."   6 days ago          Up 6 days           0.0.0.0:8080->80/tcp, 0.0.0.0:4443->443/tcp   supla-cloud
efa32e0fa3a7        mysql:5.7.20                "docker-entrypoint..."   6 days ago          Up 6 days           3306/tcp                                      supla-db
Gdy próbuje wejść na domenę scripts.xxxxxxxx wyświetla się strona logowania.

Na domenie supla.xxxxxxxx w "konto", "integracje", "Osobiste tokeny dostępowe" generuje nowy token z włączonymi wszystkimi zakresami.
Gdy chce wkleić ten token na stronie logowania do skryptów scripts.xxxxxxxxxx dostaje komunikat (foto): "invalid token (SUPLA Cloud https://supla.xxxxxxxx does not authorize it)."

Oczywiście zamiast xxxxxxx jest adres domeny.

Jak zalogować się do skryptów?
Czy przyczyną może być brak certyfikatów? Jeszcze ich nie rozgryzłem.
Attachments
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (25.63 KiB) Viewed 154 times
tyski
Posts: 8
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:26 pm

Mon Sep 16, 2019 6:25 pm

Zrobione i działa :)

Problem był w ustawieniach proxy. Brak ustawień pod https. Dopisałem (foto) i ruszyło.
Attachments
Przechwytywanie1.PNG
Przechwytywanie1.PNG (19.71 KiB) Viewed 136 times
Post Reply